Dečaka maltretirali u školi jer je LAKIRAO NOKTE: Kad mu je majka ušla u sobu, zavrištala je od prizora

Svijet

Dečaka maltretirali u školi jer je LAKIRAO NOKTE: Kad mu je majka ušla u sobu, zavrištala je od prizora

Izgledalo je kao da ne obraća pažnju, ali se u sebi kidao na komade

Dvanaestogodišnji dečak Eli Fričli iz Tenesija (SAD) ubio se jer nije mogao više da podnese torturu vršnjaka, vređanje i omalovažavanje. Kako navode njegovi roditelji, deca su ga non stop maltretirala da je gej.

Telo dečaka u njegovoj sobi pronašla je majka Debi Fričli 28. novembra, a kada je videla beživotno telo svog deteta, počela je da vrišti na sav glas.

Eli je bio učenik sedmog razreda osnovne škole.

Majka dečaka navela je da se Eli nije stideo toga što je bio i da je od malena pokazivao gej naznake, nosio šarenu odeću i lakirao nokte, zbog čega je morao da trpi maltretiranja do smti.

– Često bi mu deca govorila da će otići u pakao jer je gej. Požalio bi nam se na to, ali nismo previše pridavali značaja jer je naš sin izgledao kao da ga nije briga šta druga deca misle o nejmu, a zapravo se kidao iznutra. Nismo mogli ni da zamislimo da će ovo počiniti – rekla je Debi Fričli za loklani News19.

Elijev otac Stiv Fričli naveo je da su vršnjaci zaista maltretirali njegovog sina, ali isključivo mentalno i da ga nikad nisu tukli.

– Moram da priznam da ga nikad nisu fizički maltretirali, ali jesu verbalno. Te reči stvarno umeju da bole – kazao je potreseni otac.

Zvaničnici škole izjavili su da su šokirani i razoreni Elijevom smrću i da planiraju da poboljšaju socijalno i emocionalno obrazovanje u njihovim kampusima. (objektiv.rs)