Direktor otpustio 900 RADNIKA tokom onlajn poziva: Ubrzo ga je stigla KAZNA od koje se neće oporaviti

Zanimljivosti

Direktor otpustio 900 RADNIKA tokom onlajn poziva: Ubrzo ga je stigla KAZNA od koje se neće oporaviti

Pokajao se i izvinio ostalim zaposlenima, ali to nije urodilo plodom

Višal Garg, izvršni direktor onlajn hipotekarne firme “Beter” postao je planetarno (ne)popularan, navukavši bes na društvenim mrežama nakon što je prošle nedelje otpustio više od 900 zaposlenih zbog jednog poziva preko “Zoom” aplikacije.

Garg je 1. decembra sazvao “Zoom” sastanak sa oko devet odsto ukupnog broja zaposlenih u svojoj firmi. Tokom trominutnog razgovora, on je otvoreno rekao svima da se njihov radni odnos prekida i da odluka stupa na snagu odmah.

Takođe je dodao da su u njegovoj kompaniji zaposleni lenji, neproduktivni ljudi, a optužio ih je i da kradu od svojih kupaca.

Razlog koji je naveo za ovo nesvakidašnje masovno otpuštanje bile su “fluktuacije na tržištu”. Takođe je kasnije rekao u postu na blogu da su “učinak i produktivnost” zaposlenih postali veliki problem.

Izveštaji kažu da je do otpuštanja došlo nakon što je firma prošle nedelje primila “novčanu infuziju” od 750 miliona dolara, ali on to nije spomenuo tokom “Zoom” poziva.

– Ovo nije vest koju ćete želeti da čujete… Ako ste na ovom pozivu, vi ste deo nesrećne grupe koja je otpuštena. Vaš radni odnos ovde prestaje da važi odmah – naveo je Garg u uživo onlajn obraćanju, koji je snimio jedan od zaposlenih i postavio ga na društvenim mrežama.

– Otpuštamo oko 15 odsto kompanije iz više razloga: tržišta, efikasnosti, performansi i produktivnosti – dodao je on.

Ono što je usledilo bila je brutalna onlajn reakcija i izliv besa protiv Garga. Mnogobrojni korisnici interneta tražili su akciju protiv generalnog direktora zbog toga što je bio okrutan i nehuman prema svom osoblju.

Mnogi su slali saosećajne poruke za otpuštene ljude.

Nakon što je dobio salvu kritika iz celog sveta, izvršni direktor je napisao pisano izvinjenje sadašnjim zaposlenima u svojoj kompaniji. Naveo je da je pogrešio, a mejl je od tada procurio na društvenim mrežama.

Međutim, tu se nisu završili svi Gargovi problemi, naprotiv.

Prema izveštajima, kontroverzno otpuštanje 900 radnika izazvalo je masovnu ostavku u komapniji “Beter”.

Trojica viših rukovodilaca su već dala ostavke iz online hipotekarne firme i očekuje se da će još njih slediti njihov primer.

Čini se da izvinjenje generalnog direktora nije imalo uticaja na zaposlene, jer su trojica najviših rukovodilaca iz rukovodnog tima potpisali neopozive ostavke.

Prema izveštaju Insajdera, osobe koje su podnele ostavke su šefica za odnose sa javnošću Tanja Gilogli, šef marketinga Melani Han i potpredsednik za komunikacije Patrik Lenihan. (objektiv.rs)