ZA SAMO 5 MINUTA MRAVI ĆE NAPUSTITI VAŠ DOM: Pomiješajte ove sastojke iz kuće i spasite se od malih napasti

Zanimljivosti

ZA SAMO 5 MINUTA MRAVI ĆE NAPUSTITI VAŠ DOM: Pomiješajte ove sastojke iz kuće i spasite se od malih napasti

Postoje jednostavni i jeftini trikovi uz koje ćete se izboriti sa njima, a najbolja vijest je da sve sastojke za to najvjerovatnije već imate u svom domu

Ako su vašu kuhinju ili čak kupatilo “napali” mravi, ne brinite.

Dakle, evo nekoliko praktičnih, starih saveta koji se već decenijama koriste u domaćinstvima kad isto “spopadnu” mravi, a uglavnom daju rezultate.

1. Pomešajte sodu bikarobonu i šećer u prahu u jednakim količinama, pa smjesu prospite svuda gdje primijetite da ima mrava. Kroz par dana trebalo bi da nestanu.

2. Mravi ne podnose limunsku kiselinu, pa je odličan način da ih se riješite da poprskate limunovim sokom štokove od vrata, pukotine u zidovima, otvore od ventilacija ili druge regije putem kojih sumnjate da ulaze.

3. Kažu da su efikasni i kurkuma, mleveni cimet, aleva paprika… Pospite ove začine tamo gdje su se mravi pojavljuju i riješit ćete problem. Ako se pribojavate “nereda” koji će ovi mljeveni začini napraviti, možete da iskoristite i štapić cimeta – daće rezultate.

4. Al*oholno sriće može da pomogne i u ovom problemu. Jednostavno ga pomiješajte sa vodom u odnosu 2:1 (u korist sirćeta), a potom ovom smjesom namočite krpu. Krpom pređite po svim površinama gdje ima mrava.

5. Prokuvajte pola litra voda, pa dodajte 50 ml deterdženta za sudove. Ovu mešavinu ulijte u bocu sa raspršivačem, a potom poprksajte sva mjesta gdje se mravi pojavljuju ili sumnjate da bi mogli da se pojave. (novi.ba)