Žena (48) ukrala ćerkin identitet: Studirala, imala MLAĐE MOMKE, a sada trpi ozbiljne posledice

Svijet

Žena (48) ukrala ćerkin identitet: Studirala, imala MLAĐE MOMKE, a sada trpi ozbiljne posledice

Dve godine je živela predstavljajući se kao njena 22-godišnja ćerka

Laura Oglesbi (48) provela je dve godine živeći kao njena 22-godišnja ćerka, upisala se na fakultet, obezbedila studentske kredite i vozačku dozvolu i čak izlazila sa mlađim muškarcima.

Ona se izjasnila krivom po optužbama za prevaru u kojoj je koristila ukradeni identitet.

Najpre je podnela zahtev za izdavanje kartice socijalnog osiguranja na ime svoje ćerke Loren Ešlaj Hajs, a takođe je dobila i vozačku dozvolu iz Misurija.

Iskoristila je identitet svoje ćerke da se upiše na Jugozapadni baptistički Univerzitet.

Nastavila je da se prijavljuje za studentske kredite i dobila je 9.400 dolara u saveznim studentskim zajmovima, 5.920 dolara u Pel Grantsu, 337 dolara za knjige kupljene u univerzitetskoj knjižari i 1.863 dolara u finansijskim troškovima.

Laura je živela sa ćerkom u Arkanzasu pre nego što se sama preselila u Misuri i izgubila kontakt sa njom. Meštani u malom gradu Mauntin Vju verovali su da je Laura zapravo 26 godina mlađa od svojih realnih godina. Zaposlila se i u lokalnoj biblioteci.

Šef policije Mauntin Vjua Džejmi Perkins rekao je za Njujork Tajms da su svi verovali u to

– Čak je imala i momke koji su verovali da ima 22 godine – naveo je on.

Prema sporazumu o priznanju krivice, moraće da plati 17.520 dolara na ime restitucije Jugozapadnom baptističkom Univerzitetu, kao i restituciju svojoj otuđenoj ćerki.

Krađa identiteta izašla je na videlo kada je policajce u Misuriju kontaktirala policija Arkanzasa koja je uhapsila Lauru jer je ukrala identitet svoje ćerke.

Ona je prvobitno negirala optužbe, ali je priznala kada je bila suočena sa dokazima.

– Ne znamo njenu životnu priču osim onoga što nam je ispričala, ali znamo šta se dogodilo ovde. Živela je taj život nekoliko godina i u suštini samo je uništila kredit svoje ćerke – kazao je inspektor Perkins.

Laura bi sada mogla da se suoči sa pet godina zatvora, sugeriše se u izveštajima tužilaca. (objektiv.rs)