Stjuardesa primetila ČUDAN par na letu i ostavila poruku u toaletu: Istina je ZAPREPASTILA (VIDEO)

Zanimljivosti

Stjuardesa primetila ČUDAN par na letu i ostavila poruku u toaletu: Istina je ZAPREPASTILA (VIDEO)

Ona je istog trenutka obavestila pilota o situaciji u avionu

Stjuardesa Šelija Fedrik odigrala je ulogu života spasivši 14-godišnju devojčicu na letu Alaska Airlinesa iz Sijetla u San Francisko.

Za tada 49-godišnju stjuardesu bio je to sasvim uobičajen radni dan, ali s deset godina radnog iskustva iza sebe, Šelija je znala da prepozna sumnjive putnike. Zapuštena devojčica prljave kose sedela je u društvu starijeg muškarca koji je izgledom potpuno odudarao od stanja u kojem se nalazila 14-godišnjakinja. Šeliji je to bilo sasvim dovoljno da joj privuče pažnju, a ni intuicija koju je imala nije bila zanemariva. Vodeći se time, u nekom trenutku je prišla paru i započela neobavezni razgovor koji joj je samo potvrdio da je nešto u odnosu saputnika itekako pogrešno.

Muškarac je odmah zauzeo čudan odbrambeni stav, a devojčica je izbegavala bilo kakvu komunikaciju i kontakt očima. Iskusna stjuardesa je znala da mora nešto da preduzme i tiho mrmljajući, u trenutku nepažnje muškarca, uspela je da nagovori devojčicu da ode u toalet.

Tamo joj je na ogledalu ostavila papirić, a kad je nakon nje ušla u toalet, dočekala ju je zastrašujuća poruka: “Treba mi pomoć”.

Stjuardesa je istog trenutka obavestila pilota o situaciji u avionu i u trenutku sletanja na aerodrom u San Francisku, policija je okružila avion. Tada je otkriveno da je devojčica žrtva trgovine ljudima i da joj je hrabra stjuardesa upravo spasila život.

Šelija je za medije izjavila da je nakon ovog događaja dugo razmišljala o tome jesu li se ovakve situacije možda i ranije dešavale na njenim letovima, a da ih, manjkom iskustva, nije bila ni svesna.

Poslednjih godina, avionsko osoblje mnogih kompanija prolazi posebnu obuku koja može da im pomogne u prepoznavanju trgovine ljudima na međunarodnim i domaćim letovima. Tom problemu je neophodno posvetiti potpunu pažnju, jer brojke koje je izneo Washington Post govore da je samo prošle godine na američkom tlu uhapšeno 2.000 trgovaca ljudima i da je identifkovano 400 žrtava. Broj koji se procenjuje za sve nerazašnjene i nerešene slučajeve je mnogo strašniji – pretpostavlja se da krijumčari u Sjedinjene Američke Države svake godine uvedu 50.000 devojaka i žena koje završe u mračnom svetu prostitucije.

Junakinja ove priče i godinama nakon događaja je u kontaktu je s anonimnom devojkom kojoj je spasila život. Prema njenim rečima, srećna je i sigurna i studira na jednom američkom univerzitetu. (objektiv.rs)