SUPER ČAJ OSLOBAĐA OD NADUTOSTI NAKON DOČEKA I POKREĆE TOPLJENJE SALA: Ujutru se pije vruć, a popodne ohlađen

Zdravlje

SUPER ČAJ OSLOBAĐA OD NADUTOSTI NAKON DOČEKA I POKREĆE TOPLJENJE SALA: Ujutru se pije vruć, a popodne ohlađen

Pročitajte koliko je čaj od đumbira dobar za zdravlje!

Đumbir pomaže mršavljenje, jača imunitet i podstiče varenje, a ispostavilo se i otklanja neprijatan zadah, ublažava mučninu, jača imuni sistem, čak je “ljekovit” čak i kod reume. Ova namirnica sadrži supstance kao što je gingerol, a bogata je i gvožđem, vitaminima, kalcijumom, kalijumom i esencijalnim uljima. Zajedno ovi mikroelementi imaju pozitivan uticaj na telo!

Đumbir zagrijava tijelo, zbog čega se stimuliše varenje i pokreće metabolizam, zbog čega se kalorije ubrzamno sagorijevaju. Dakle, nakon prazničnih trpeza i pretjeranog unosa hrane, đumbir je obavezan u vašem jelovniku.

Gingeroli u đumbiru imaju analgetske efekte slične acetilsalicilnoj kiselini. Zbog toga se ova namirnica naziva i prirodnim aspirinom. Pomaže kod mučnine, na primjer, kada putujete. Možete da gagrickate ili uzimate u vidu čaja.

Kako napraviti čaj?

Najbolje je da poijete svježe pripremljen čaj od đumbira, tada je njegov efekat na organizam najjači. Pijte ga vruć prije doručka, a prohlađen tokom dana.

Isjecite komadić đumbira na tanke kriške. Što je tanje isječen, to će se korisni sastojci bolje osloboditi u vodi. Nije potrebno da ga prethodno ogilite jer se većina korisnih njutrijenata nalazi ispod kore. Stavite đumbir u toplu vodu i ostavite da čaj odstoji desetak minuta. Po želji možete dodati limun i malo meda po ukusu. Vodite računa – što je manje meda, to manje ugljenih hidrata unosite u organizam! (novi.ba)