Devojka se predozirala, a drugari NISU HTELI da zovu lekare: Porodica morala da donese jezivu odluku

Svijet

Devojka se predozirala, a drugari NISU HTELI da zovu lekare: Porodica morala da donese jezivu odluku

Nije joj bilo pomoći u bolnici

Talentovana tinejdžerka Loren Hokins (16) iz Birvuda umrla je nakon predoziranja opijatima MDMA (metamfetamin), a kada joj je pozlilo, njenim prijateljima trebalo je skoro dva sta da pozovu hitnu pomoć jer “nisu hteli da upradnu u nevolje”, ne razmišljajući o životu drugarice, navodi se u istrazi.

Porodica nesrećne devojke donela je odluku da je isključe sa aparata nakon što je pretrpela teško i nepovratno oštećenje mozga igrajući “ruski rulet” sa drogama, prenosi Metro.

Njen uplakani deda na saslušanju je rekao da je njegova unuka bila jako talentovana u pevanju i da je trebalo da bude nova Adel.

Ispostavilo se da je 16-godišnjakinja i ranije uzimala MDMA, ali tada je prošlo bez ozbiljnijih posledica.

Zaklela se roditeljima da to više neće raditi, ali je očigledno prekršila obećanje.

Kada je Lorenin deda pitao mladića koji je bio prisutan zašto ovog puta nije odmah reagovao i pozvao hitnu pomoć kada su videli da je devojci pozlilo, mladić je rekao da niko o tome nije razmišljao jer su znali da će upasti u nevolje zbog toga što se d*oga nalazila na mestu gde su pravili žurku.

Lekari su se pojavili nakon dva sata i uspeli su da reanimiraju Loren, ali nikad se nije osvestila.

– Oni koji su uključeni u ovakvu vestu žurki nosiće moju unuku na savesti do kraja života. Naša srca su slomljena ovom tragedijom – naveo je Lorenin deda. (objektiv.rs)