DOKTOR OTKRIO VJEŽBU KOJU MOŽETE RADITI DOK SJEDITE: 6 minuta dnevno i svi suvišni kilogrami će nestati u rekordnom roku!

Zanimljivosti

DOKTOR OTKRIO VJEŽBU KOJU MOŽETE RADITI DOK SJEDITE: 6 minuta dnevno i svi suvišni kilogrami će nestati u rekordnom roku!

Ove lake vježbe mogu svi da rade, jer nema nikakvih neželjenih efekata

Pukovnik i doktor Vorobjov osamdesetih godina prošlog vijeka osmislio je šestominutnu vojničku gimnastiku, koja je dva puta nagrađena od strane stručnjaka zbog nevjerovatnog efekta koji pruža, a pritom ne izaziva nijedan neželjeni efekat.

Ovaj sistem vježbi zove se još i nevidljiva gimnastika, jer se izvodi za jako kratko vreme i gotovo se i ne primijećuje da išta radite, a odličan je izbor za ljude koji pretežno sjede veći dio dana. Za gojazne ljude ovo je sjajan način da otpočnu sa fizičkom aktivnošću, jer ne izaziva dodatni stres iopterećenje na srce, a odlično je čak i za lijenje ljude.

Gimnastika se izvodi svega šest minuta, ali za najbolji efekat, treba je izvoditi svakog sata. U pitanju je 8 lakih vežbi koje se mogu izvesti sjedeći, stojeći, pred televizorom… Bilo kada i bilo gdje.

Ako vam djeluje previše dobro da bi bilo istinito – vjerujte da tako zaista jeste. Vež drugog ili trećeg dana, svi mišići počinju da bole, što znači da ste vježbe radili pravilno i dovoljno.

Evo kako mini trening izgleda:

1. Podizanje peta (dok sjedite izdižite stopala na prste. Ovo je sjajna vežba za listove. Uradite 40 ponavljanja);

2. Podizanje prstiju (pete su pričvršćene za pod, 40 puta podignite ostatak stopala ka gore);

3. Stezanje zadnjice (50 puta stegnite mišiće gluteusa);

4. Stezanje trbušnjaka (udišite na nos, izdišite na usta i do izdišete uvucite stomak; ponovite 20 puta);

5. Leđni mišići (raširite ramena, ispravite leđa i povucite ramena unazad a lopatice približite jednu ka drugoj. Ponovite 20 puta);

6. Stežite i opuštajte pesnice (ponovite 50 puta, ovo je vežba za gotovo cele ruke);

7. Okrenite glavu u stranu (veoma polako i pažljivo okrećite glavu udesno i ulijevo naizmjenično, tako da položaj obrazuje ugao od 90 stepeni. Ponovite 20 puta, vrat će vam biti zahvalan);

8. Izbacite bradu (gurajte bradu i donju vilicu ka napred, tako da donja usna prelazi preko gornje. Ovo je vežba kojom se možete riješiti podbratka).

Svi benefiti nevidljive gimnastike:

aktivira sve mišićne grupe;
poboljšava rad unutrašnjih organa;
stimuliše cirkulaciju;
poboljšava rad limfe;
ubrzava metabolizam;
podstiče sagorevanje masti.

Kad prođu tri nedjelje od početka isvakodnevnog izvođenja vežbi, ova gimnastika će vam preći u naviku i svakim danom ćete se osjećati, ali i izgledati mnogo bolje! (novi.ba)