Na odmoru je osetila da sa ćerkom nešto nije u redu: Kad su otišli lekaru, usledilo je novo RAZOČARANJE

Svijet

Na odmoru je osetila da sa ćerkom nešto nije u redu: Kad su otišli lekaru, usledilo je novo RAZOČARANJE

Devojčica je vrlo hrabra i to je nešto što porodicu održava

Megan Tejlor iz Voringtona ponovo prolazi kroz muke kroz koje je već jednom prošla nakon porođaja, kada je njena ćerka fibi rođena sa hidrocefalusom, kada su lekari dali “tmurnu prognozu”.

Godinu dana kasnije stanje joj se malo popravilo, a kada je Megan sa Fibi i suprugom Endrjuom bila na porodičnom odmoru, ćerka joj je postala razdražljiva i odmah je posumnjala da nešto nije u redu, što je lekarskim pregledom i potvrđeno.

– Kad se rodila, lekari nam nisu davali obećavajuće prognoze. Otkriveno je da pati od hidrocefalusa, odnosno da ventil u njenom mozgu ne radi kako treba i da je došlo do nakupljanja tečnosti. Mozak joj je proizvodio previđše tečnosti, pa je bila potrebna hirurška intervencija kako se ne bi stvarao preveliki pritisak u mozgu – navela je Megan za Liverpul eho.

Nakon toga, godinu dana je bilo sve uredno, ali se stanje pogoršalo samo dve nedelje nakon devojčicinog prvog rođendana.

Fibi su lekari ugradili novi šant za odvod količine vode iz mozga, ali je i on otkazao.

– Fibi je imala uvek iste simptome. Bila bi razdražljiva i meka tačka na njenoj glavi počinjala bi da se ispupči zbog nakupljanja tečnosti. Neurohirurzi su nam rekli da će morati da pokušaju sa ugrađivanjem spoljnog ventrikularnog drena, ali čak ni u tom slučaju ne garantuju uspeh – očajna je Megan.

Operacija devojčice trajala je skoro četiri sata, pre nego što je devet dana ostala u bolnici gde su uzeti uzorci kako bi se lekari uverili da nema infekcije.

Pošto infekcije nije bilo, fibi su postavili novu cev iz mozga u stomak pre nego što su je pustili kući kako bi sa porodicom provela Božić.

Megan Tejlor takođe ističe da porodica prolazi kroz teške trenutke, ali da je Fibi jako hrabra i da ih njena hrabrost sve zajedno održava. (objektiv.rs)