Otputovali za praznike, a dete im bilo zaključano MESEC DANA: Otkriveno kako je mališan preživeo

Svijet

Otputovali za praznike, a dete im bilo zaključano MESEC DANA: Otkriveno kako je mališan preživeo

Roditelji su uhapšeni čim su došli kući

Melisa Grin (34) i Bobi Džo Grin (40) uhapšeni su i optuženi za zanemarivanje dece nakon što je zabrinuta komšinica pozvala policiju da je njihov sin ostavljen sam za praznike.

Nesavesni roditelji uhapšeni su u sredu 29. decembra, a uzbuna je podignuta 12. decembra kad je policija dobila poziv komšinice i ispričala da u kući danima nema nikog osim dečaka.

Policija je došla u kuću na Koral Lejnu u Arizoni, gde su našli 11-godišnjaka koji im je rekao da su njegovi roditelji otputovali još za Dan zahvalnosti 24. novembra, a da je njemu ostala zaliha smrznute hrane.

Dečak im je takođe rekao da nije bio u školi više od dve nedelje, prenosi Arizona Central.

– Policija je reagovala i uspostavila kontakt sa 11-godišnjakom koji je bio sam kod kuće, a dalja istraga je pokazala da je majka napustila rezidenciju da bi otišla iz zemlje pre Dana zahvalnosti, a otac je krenuo ubrzo za njom. Dete je ostalo samo sve vreme dok nije uspostavljen kontakt sa zamenicima šerifa. Dete je navelo da mu je dostupna zamrznuta hrana i da nije išlo u školu tokom najmanje prethodne dve nedelje – navodi se u saopštenju šerifove kancelarije.

Policajci tada nisu uspeli da uđu u trag dečakovim roditeljima i dete je predato Službi za zaštitu dece.

Gospodin i gospođa Grin uhapšeni su u sredu kada su se vratili kući sa nepoznate lokacije.

Oboje su optuženi po tačkama za zlostavljanje i zanemarivanje deteta mlađeg od 15 godina, doprinos zavisnosti ili delikvenciji deteta i zanemarivanje ili zlostavljanje maloletnika. (objektiv.rs)