Samo želi da sa ćerkom provede još godinu dana: Nije imala simptome, a lekari joj rekli da NEMA NADE

Svijet

Samo želi da sa ćerkom provede još godinu dana: Nije imala simptome, a lekari joj rekli da NEMA NADE

Osećala se kao da joj je potpisana smrtna presuda

Najveća praznična želja mlade mame Rejčel Koram (27) iz Stokporta jeste da živi i da provede bar još godinu dana sa svojom devojčicom pošto joj je dijagnostikovan retki oblik raka u 26. godini.

Na pregledu joj je, naime, rečeno da ima napredni sklerozirajući fibromiksoidni sarkom koji raste u tkivima i kostima.

Tom prilikom rečeno joj je da joj kancer -ivi u telu već 10 godina i da je zaista redak slučaj da se do sada nije manifestovao neki ozbiljniji simptom.

Godinu dana nakon dijagnoze, rak se proširio, a sada joj je potrebno oko 100.000 funti za lečenje.

– U februaru prošle godine pronašla sam ispod pupka kvržiccu veličine graška. Otišla sam da proverim, a lekari su posumnjali da je u pitanju hernija od porođaja. Osećala sam pak da nešto nije u redu, ali nisam mogla na detaljnije analize zbog lokdauna. U septembru su mi roditelji platili magnetnu rezonancu i ultrazvuk u privatnoj bolnici, a nedelju dana kasnije biopsija je potvrdila maalignitet. Lekari nisu mogli da veruju da se tako brzo proširio po celom telu, a ja nisam imala nikakve simptome – navela je Rejčel.

Za nju od tada počinje pakao, a do januara prošle godine je bila u depresiji kad je saznala za ovu “smrtnu presudu”.

Tokom čitave godine dobijala je jake doze steroida zbog čega se osećala iscrpljeno i umorno, ali još jednim skeniranjem utvrđeno je da njeni tumori i dalje rastu.

Onkolozi su joj kao jedinu šansu predložili četiri kruga imunoterapije, što će koštati oko 100.000 funti.

Otkrila je takođe da su njeni roditelji stavili kuću na prodaju kako bi platili tretman.

– Porodica želi očajnički da mi pomogne, a ja želim bar još godinu dana da gledam moje dete kako raste. Ne mislim da će me ove terapije izlečiti, ali će mi produžiti život bar još godinu dana, što bih najviše volela jer svaki dan sa ćerkicom mi je dragocen – zaključila je Rejčel. (objektiv.rs)