POBOLJŠAJTE VARENJE UZ SAMO JEDAN SASTOJAK KOJI IMATE KOD KUĆE: Otkriven tajni recept naših baka koji uvijek pomaže

Zdravlje

POBOLJŠAJTE VARENJE UZ SAMO JEDAN SASTOJAK KOJI IMATE KOD KUĆE: Otkriven tajni recept naših baka koji uvijek pomaže

Pretpraznična atmosfera podrazumjeva viđanje sa prijateljima, ručkove i kasne večere… Sve to uz obilje hrane, velike zalogaje mesa, ribe, slatkog i slanog, a to se odražava na naš digestivni trakt.

Da bismo pomogli našem tijelu, u ovom trenutku su potrebna 2 saveznika: šetnje i biljni čajevi, prirodni sistemi za poboljšanje varenja i metabolizma. Savršen biljni čaj koji su bake spremale uveče kako bi svi ukućani mogli da svare ukusne obroke sadrži samo jedan sastojak – ruzmarin.

Ruzmarin se uglavnom sastoji od vode, vitamina, minerala, vlakana i pun je antioksidanasa. U raznim studijama dokazano je da ruzmarin odlično utiče na varenje i aktiviranje crijeva.

Recept:

Prokuhajte lonac vode sa šakom svežih listova ili iglica ruzmarina, ostavite da odstoji oko deset minuta, po mogućnosti sa poklopcem, filtriramo i pijemo toplo.

Svaki dodatak soka od limuna ili pomorandže donijeće dodatne koristi našoj infuziji. Ako smo imali posebno teške obroke, mogli bismo da popijemo jedan biljni čaj posle večere i jedan sledećeg jutra, na prazan stomak. Osim što će pomoći crevima, biljni čaj će pomoći i da se izgubi onaj osećaj težine tipičan za “zahtjevna” jela.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)