SVAKO JUTRO POJEDEM 1 LIST ČUVARKUĆE – ČINI ČUDA ZA ORGANIZAM: Evo kakvu sam promjenu primijetila, i vi probati

Zdravlje

SVAKO JUTRO POJEDEM 1 LIST ČUVARKUĆE – ČINI ČUDA ZA ORGANIZAM: Evo kakvu sam promjenu primijetila, i vi probati

Stari ljudi su vjerovali da će ih čuvarkuća zaštititi od bolesti i vještica. Bila je veoma cijenjen lijek u narodnoj medicini i znanje o njenoj ljekovitosti se prenosilo s generacije na generaciju.

Poznato je koliko je čuvarkuća djelotvorna za razne kožne probleme pri spoljašnjoj upotrebi, ali vrlo je efikasna i kada se jede. Rezultati će iznenaditi i ljekare.

Osim što je dobra za imunitet, njeni svježe zdrobljeni listovi ili sveže isceđen sok blagotvorno djeluju na bradavice, čireve, rane i opekotine, kurje oči, sunčeve pege, kao i na bolna mjesta nastala od gihta ili uboda insekta. Međutim, evo šta se događa ako čuvarkuću umjesto obloga pojedemo.

Pokazalo se da je čuvarkuća naročito djelotvorna ako se kombinuje s medom, i to za jačanje imuniteta, cista, lošeg varenja, a posebno je dobra za zatvor.

U kom obliku se koristi kuvarkuća?

Možete konzumirati i koristiti uobičajenu čuvarkuću na različite načine. Na primjer, možete ga konzumirati oralno ili ga možete primijeniti lokalno za spoljnu upotrebu. Jedan sirovi list dnevno dovoljan je za poboljšanje probavnog sistema i utiče na zdravlje cijelog tijela.

RECEPT:

300 g isjeckanih svježih listova čuvarkuće pomiješajte sa 500 g meda, preručite u teglu, poklopite, zamotajte u foliju i držite u frižideru. Uzimajte kašiku svakog jutra pola sata prije doručka i kafe, a preporučuje se i da pola sata nakon ovog eliksira ne jedete i ne pijete ništa.

Pored toga, ova sjajna mješavina podstiče i izbacivanje otrova iz organizma. Naravno, kao i kod svih alternativnih lijekova, i ovdje treba pripaziti i prije konzumiranja konsultovati se s ljekarom.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)