ZAŠTO SANJATE BIVŠEG PARTNERA: Evo šta vam podvijest govori, mnogi se stide da priznaju

Zanimljivosti

ZAŠTO SANJATE BIVŠEG PARTNERA: Evo šta vam podvijest govori, mnogi se stide da priznaju

Ukoliko vam je poznat scenario iz naslova, na pravom ste mjestu. Iza toga što vam se bivša ljubav pojavljuje u snu može se kriti čitav niz razloga. Kao što pretpostavljate, u redovima koji slijede možete potanko pročitati o njima.

Nosite ljutnju u sebi

Sanjati bivšeg partnera može biti znak da ste još uvijek ljuti na tu osobu i da niste riješili sve svoje emocije u vezi s prošlom vezom. To takođe može uticati na vaše trenutne odnose, kada je veoma važno prepoznati svoja osjećanja i razriješiti ih.

Suočavate se sa starim problemima u novoj vezi

Sasvim je uobičajeno da ljudi imaju različite obrasce koji su takođe vidljivi u odnosima. Ako se u novoj vezi pojavljuju stari obrasci, sasvim je moguće da sanjate bivšeg partnera. Na taj način vaša podsvijest želi da vam stavi do znanja da se vrtite ukrug.

Brinete se da je vaša trenutna veza ugrožena

Ako ste bili napušteni u prethodnoj vezi, moguće je da odatle potiče strah od kraja veze. Kada je vaša veza u opasnosti, počinjete da se prisjećate teških raskida i usamljenih trenutaka.

Podsvijest vas podsjeća na to šta želite

Kada se vaš bivši partner pojavi u snu, možda vam samo želi pokazati da vaša prošla veza nije uspjela s razlogom i da nije bila prava za vas.

Tražite zaključak

Ponekad se veze okončavaju tako čudno da ne možete doneti zaključak u svojoj glavi. Možda vaša podsvijest pokušava to da učini umjesto vas – barem u snovima i omogući vam da krenete napred sa životom.

Želite da pobjegnete od trenutne situacije

Svi se nalazimo u teškim trenucima i tada često poželimo da pobegnemo iz života i pribjegnemo lijepim uspomenama. Čak se i podsvjesno može dogoditi da sanjate lijepe trenutke s bivšim partnerom i sve ono što je bilo u dobrim odnosima.

Želite više od svoje trenutne veze

Bez obzira u koliko ste veza bili, svaka je posebna na svoj način i svaka ima svoje prednosti. Možda je nekadašnja veza bila strastvenija i uzbudljivija, ali sada je mirnija i stabilnija. I uprkos tome što u mirnim vezama nema ništa loše, može se dogoditi da vam nedostaje strast i uzbuđenje, što se očitava i u snovima.

Usamljeni ste

Bez obzira jeste li slobodni kratko ili duže vrijeme, možda će vam nedostajati dodiri, razgovori i pažnja. U takvim situacijama u snu se može pojaviti i bivši partner i potvrditi da vam nedostaje nježnosti i privrženosti.

Nedostaje vam bivši partner

Da, moguće je čak i da vam bivši partner nedostaje. Inače, ne morate nužno patiti za svim segmentima, mogu vam nedostajati samo sitnice, na primjer, jutra kada je vaš partner pripremio doručak ili zajednički izleti u nepoznato.

Spremni ste da mu oprostite

Ako ste u snovima s partnerom prijateljski nastrojeni ili čak intimni, moguće je da vam vaša podsvest govori da je došao trenutak da to iskustvo zaboravite i nastavite život. (novi.ba)