Podmukla TRUDNICA dobila otkaz, pa glumila ŽRTVU: Otkriveno šta je krišom radila kolegama

Zanimljivosti

Podmukla TRUDNICA dobila otkaz, pa glumila ŽRTVU: Otkriveno šta je krišom radila kolegama

Slučaj je stigao pred sudiju koji nije imao milosti prema ženi

Trudna radnica osiguranja iz Englske dobila je otkaz nakon što je uhvaćena kako traži kolica za bebu na internetu tokom radnog vremena i špijunira kolege, piše Dejli mejl.

Pejdž Movat je provela više od deset i po sati gledajući stvari nevezane za posao tokom 15 radnih dana, rečeno je na arbitraži povodom ovog slučaja.

Osim što je istraživala proizvode vezane za bebe, ona je takođe vršila „konstantnu i proračunatu” pretragu privatnih mejlova svojih kolega u jednom osiguravajućem društvu u Donkasteru.

Movatova je zatim bezuspešno tužila svoju firmu zbog nepravednog otkaza i maltretiranja nakon što je, kopajući po tuđoj pošti, naišla na dopis u kojoj je šef nazvao “je**nom budalom”.

– Movat je priznala da gleda veb stranice za svoje lične potrebe i da koristi svoj WhatsApp nalog za privatne poruke tokom radnog vremena. Nije bila sigurna u koje vreme je posetila razne veb stranice, ali je izjavila da je to moglo da bude tokom pauza – saopštio je Tribunal za zapošljavanje, telo koje rešava sporove između poslodavaca i radnika u Velikoj Britaniji.

Pokrenuta je disciplinska istraga, tokom koje je Movat priznala da je čitala mejlove kolega, uključujući menadžere, i dodavala njihove “inbokse” na sopstveni Outlook nalog.

– Gospođica Movat je objasnila da je ovo započela neposredno pre nego što je dala ostavku na mesto menadžera jer je osećala da je izostavljena iz stvari kao što su mejlovi i WhatsApp grupe. Ona nije tražila sebe u mejlovima po imenu, već je vršila opšte pretrage, a deluje da nije tražila ništa konkretno – navodi se u saopštenju Tribunala uz podatak da je Movat proveravala i dopise u vezi bolovanja kolega.

Sudija je na kraju presudio u korist osiguravajućeg društva uz obrazloženje da je otkaz bio opravdan jer je Movetova svojim postupcima izgubila poverenje kolega. (objektiv.rs)