Kakva tragedija! Trudnicu (21) ZADAVILA sopstvena KOSA, majka Olga joj spremala svadbu

Svijet

Kakva tragedija! Trudnicu (21) ZADAVILA sopstvena KOSA, majka Olga joj spremala svadbu

Devojka je konkurisala za posao u fabrici kada se desila stravična nesreća

Trudnicu iz Belorusije zadavila je sopstvena kosa tokom razgovora za posao u fabrici nakon što se zapetljala u mašinu koja joj je otkinula skalp, prenosi Dejli mejl.

Umida Nazarova (21) tražila je novi posao u fabrici “Svarmet” u Borisovu koja proizvodi elektrode za varenje. Tokom obilaska hale njena duga razvezana kosa iznenada se zaglavila u mašini i omotala joj se oko vrata. Ostala je zarobljena i prekrivena krvlju.

– Lekar je rekao da je zadobila povredu grla. Kosa joj je bila omotana oko vrata, a ona je uvučena u mehanizam. Da joj skalp nije bio otkinut, zadavila bi je sopstvena kosa na licu mesta.

Uprkos tome što je još bila živa kada je stigla u bolnicu povrede su bile previše teške i nikada se nije osvestila.

Njen otac Dmitrij je rekao da su prekršena bezbednosna pravila.

– Oduzeli su dva života, bila je u sedmoj nedelji trudnoće. Videli su da ima dugu kosu, pa zašto joj nisu dali nešto da je pokrije? – besno je reagovao otac.

Beloruski Istražni komitet je rekao da se tragedija dogodila dok joj je jedna od zaposlenih pokazivala kako oprema radi, ali je zastala da bi nešto zapisala u registar

– Kada je okrenula glavu, videla je ženu kako već leži na podu bez svesti, kosa joj je bila zapetljana u mašini – piše u saopštenju Komiteta.

Fabrika je platila sahranu devojke.

– Htela je da postane majka. Hteli smo da joj organizujemo svadbu i da pokupimo unuka ili unuku iz bolnice, a ne ovo. Ovo nije ono što sam želela za svoje dete – rekla je Olga.

Sud je osudio neimenovanog menadžera proizvodnje za “neispunjavanje službene dužnosti usled nepoštenog i nemarnog ponašanja koje je uzrokovalo smrt osobe”. (objektiv.rs)