Reditelj uradio devojci nešto tako gnusno da se i SUDIJA zgrozio: Od njene ISPOVESTI svi su se naježili

Svijet

Reditelj uradio devojci nešto tako gnusno da se i SUDIJA zgrozio: Od njene ISPOVESTI svi su se naježili

Mladi reditelj koji je radio za Bi-Bi-Si i Netfliks osuđen je na dve i po godine zatvora zbog brutalnog onlajn maltretiranja studentkinje koja je odbila da bude sa njim, piše Dejli mejl.

Riagejn Grejndžer (22) iz Sevene Irske, pokrenuo je osvetoljubiv napad na devojku preko Instagrama, Fejsbuka i Snepčeta. On je napravio do 26 naloga da bi ponižavao 21-godišnjakinju, ismevajući njen izgled, a onda se zakleo da će je ubiti i osakatiti njeno telo.

Uz to je postavio njene slike na više porn*grafskih sajtova i nagovarao je da se ubije, kako je on ne bi ubio. Grejndžer, koji je pohađao Univerzitet u Mančesteru sa svojom žrtvom, takođe je boravio ispred njene kuće i čekao je. Krišom je proganjao i tako što bi objavljivao fotografije iz zgrade fakulteta sa natpisom “Pratim svaki tvoj korak”.

Njegova podmukla kampanja progona ju je toliko uplašila da se sada plaši da napusti svoj dom, navodi britanski list.

Grejndžer, koji je bio nominovan za nagrade na Kanskom filmskom festivalu i dobio priznanja u Parizu i Njujorku, je priznao da je uhodio devojku. Sud mu je takođe naložio da plati plati odštetu od 2.500 funti.

Pre nego što je otrkivena njegova mračna tajna sarađivao je sa oskarovcem ser Benom Kingslijem i holivodskim režiserom Polom Fajgijem.

U policijskom saopštenju, žrtva je opisala traumu koju je doživela.

– Neću se osećati bezbedno dok ne budem znala da više ne može da me povredi. Ti što se dešavalo je postalo tako redovno da sam jedva imala vremena da udahnem pre nego što bi mi stigla sledeća poruka. Kada bih čula da zvoni telefon, dobila bih napad panike. Bio je to strah od onoga što je pisalo u porukama. Uvek sam se mučila sa svojim izgledom, ali sam bila dovoljno samouverena da me nije briga, međutim ove poruke su mi uništile samopouzdanje – rekla je neimenovana studentkinja.

Ona dodaje da nedeljama nije izlazila iz spavaće sobe i stalno razmišljala o svojoj težini, crtama lica, pa čak i o boji kose.

– Nisam mogla ništa da uradim jer sam se osećala kao da me posmatra i prati. Na univerzitetu je buljio u mene sa druge strane sobe, a provela sam celu treću godinu kod kuće u panici da je ispred ulaznih vrata. Stalno imam noćne more o njemu koje ne prestaju da me muče – ispričala je devojka pred sudom.

Sudija Timoti Smit koji je izrekao kaznu suočio je Grejndžera sa njegovim zlodelima

– Izvrgli ste žrtvu dugotrajnoj, upornoj kampanji uhođenja tako što ste dolazili na njenu kućnu adresu i bombardovali je najgnusnijim, uvredljivijim i pretećim porukama koje su bile proračunate i sa namerom da joj nanesu ozbiljnu štetu i uznemire je. Bila je to bujica najokrutnijih, najpodlijih, uvredljivih, gnusnih, osvetoljubivih i mržnjom ispunjenih poruka – kazao je sudija.

On je dodao da je reditelj montirao fotografije žrtve tako da izgledaju kao da su eksplicitne, a na jednoj od njih je dodao krv preko njenog lica

Na sudu je rečeno da su se upoznali u noćnom klubu u Mančesteru gde su podelili brojeve telefona i naloge na društvenim mrežama. Nevolje su počele kada je devojka otišla kući tokom leta, a on je počeo da joj šalje poruke govoreći da je usamljen.

– Otišla je na odmor sa drugim kolegama sa univerziteta i to je razbesnelo Grejndžera koji se osećao uvređenim što su joj prijatelji bili važniji od njega. Žrtva je prekinula kontakt sa njim i izbrisala ga sa Instagrama i Snepčeta – rekao je tužilac Ben Berkson.

Zatim su, kako je dodao, počele da stižu uvredljive poruke sa nepoznatih naloga na društvenim mrežama. Situacija je eskalirala kada je dečko žrtve primetio reditelja kako se šunja ispred njene kuće

Policija je, nakon što je. uhapsila Grejndžera, pronašla inkriminišuće fotografije na njegovim fleš drajvovima i telefonu, a u istoriji internet pretraga bile su “slike krvavih tela”.

Nasilnik je kasnije lažno tvrdio da je njegova bivša devojka slala zlonamerne poruke žrtvi.

Inače to mu nije bio prvi put da proganja devojke. Naime Grejndžer je kao maloletnik dobio uslovnu kaznu u Belfastu jer je uznemiravao još jednu žrtvu. (objektiv.rs)