Otac troje dece se požalio na bol u MIŠIĆU: Obratio se lekaru, ne sluteći na KATASTROFU koja će uslediti

Svijet

Otac troje dece se požalio na bol u MIŠIĆU: Obratio se lekaru, ne sluteći na KATASTROFU koja će uslediti

Niko ne može da poveruje da ga više nema

Džeku Dosonu (38) dijagnostikovan je rak kostiju nakon što je zatražio medicinsku pomoć zbog bolova u mišiću, jer je bio ubeđen da ga je istegao.

Tragično je preminuo sedam meseci kasnije, ostavivši troje dece: Evi (6), Anabel (4) i Džordža starog 20 meseci.

Doson je bio ragbista, a nedavno se preselio u Svonsi zbog univerziteta i stekao ime u ragbi zajednici širom južnog Velsa.

Pokrenuta je akcija prikupljanja sredstava za Džekovu mladu porodicu, kao i novac kojim če biti isfinansirano spomen obeležje, odnosno klupe sa pogledom na jednu od njegovih omiljenih plaža u Svonsiju, prenosi Wales Online .

Bivši kapiten ragbi reprezentacije Velsa Rajan Džons bio je jedan od onih koji su pozvali ljude da podrže ovu akciju.

Džeka su mnogi poznavali kao sportistu i otvorenog čoveka koji je ostavljao utisak na mnoge ljude gde god bi se pojavio.

Dijagnostikovan mu je rak kostiju nakon što je zatražio medicinsku pomoć jer je bio ubeđen da mu je možda pukao mišić, a posle sedmomesečne bitke, Džek je nažalost umro.

– To je jednostavno došlo iz vedra neba i potreslo sve. Za nekoga ko je bio tako zdrav i u formi, teško je prihvatiti i poverovati. Vrlo nepravedno – rekao je najbolji prijatelj Džek Persel.

Džek je odlučio da nastavi akademske studije na Univerzitetu Svonsi nakon utakmice protiv svog tadašnjeg ragbi kluba Birmingem Mozli.

– On je zaista voleo život i mnogo je putovao, poznavao je ljude iz celog sveta nakon što je nekoliko godina živeo u Australiji pre nego što se vratio u Južni Vels. Kontaktirali su me ljudi iz Australije, Kanade, Amerike i Hong Konga govoreći o uticaju koji je imao na njih i želeći da pomognu. Ostavio je trajan utisak na ljude – dodao je gospodin Persel. (objektiv.rs)