Pati od retkog POREMEĆAJA, a zbog nečega što će se desiti za dva meseca, mogla bi i da UMRE

Svijet

Pati od retkog POREMEĆAJA, a zbog nečega što će se desiti za dva meseca, mogla bi i da UMRE

Poskupljenje struje moglo bi potpuno da je uništi

Majka dvoje dece Najri Klark rekla je da će uskoro morati da odluči da li da se “zaduži ili da živi” dok se priprema za dramatično povećanje računa za električnu energiju u aprilu.

Žena koja pati od teške alergijske reakcije kada je izložena hladnoći strahuje za svoj život nakon što je najavljeno ogromno poskupljenje energenata.

Bolni osipi izbijaju po celom telu Najri Klark kad god temperatura padne i kada ima tešku reakciju, usta i jezik počinju da joj otiču.

Udata majka dvoje dece, kojoj je dijagnostikovano retko stanje koje se zove teška idiopatska hladna urtikarija, rekla je da se već bori da plati račune za grejanje i da će uskoro morati da odluči da li da se “zaduži ili da živi”.

Njen dodatni problem dolazi nakon što je Vlada objavila da će gornja granica cena energije biti ukinuta u aprilu, što znači da će računi za oko 22 miliona domaćinstava porasti za 693 funti godišnje.

– Osećala sam se veoma uplašeno, jer je to situacija na život ili smrt za mene i druge obolele. To vam je kao kada je u pitanju alergija na kikiriki, zamislite da smestite nekoga u sobu punu kikirikija. Isto je i meni sa ovim poskupljenjem – navela je Najri.

Gospođa Klark trenutno ima za cilj da održava temperaturu u svojoj kući između 16°C i 20°C kako bi izbegla napade i telesne reakcije.

– Osećam se kao da sam u plamenu i možete da osetite vrelinu moje kože dok se ona pojačava. Takođe, dobijate bol koji podseća na peckanje koprive, usta, grlo i jezik vam otiču, a vi se borite da dišete, pa čak i hodate – istakla je ona. (objektiv.rs)