ŽALIM ŠTO SAM POSTALA MAJKA, MISLIM DA NE VOLIM SVOJU ĆERKU: Ispovest ove žene pokrenula lavinu reakcija

Ispovijesti

ŽALIM ŠTO SAM POSTALA MAJKA, MISLIM DA NE VOLIM SVOJU ĆERKU: Ispovest ove žene pokrenula lavinu reakcija

Nedavno je jedna anonimna žena na Fejsbuku otvorila grupu posvećenu roditeljima koji žale što su dobili decu. Ona je tamo surovo iskreno podelila i lična osećanja o svom majčinstvu.

– Stalno od drugih roditelja, pa čak i od svoje mame, čujem kako bi s decom sve opet ponovili, a ja ne mogu da se složim s tim i stvarno iskreno žalim što sam postala majka – počela je svoje izlaganje u pomenutoj grupi.

U nastavku je dodala da voli svoju ćerku, ali najviše zbog toga što ima osećaj da mora da je voli, te da joj smeta kad prijatelji pokušavaju da je uvere da je dobra majka, jer oni ne vide koliko se ona s tim muči… – Sopstveno dete me doživljava kao groznu mamu jer je teram da posprema svoje stvari i da uči, što inače sama nikad ne bi uradila – rekla je i dodala:

– Volim li je zaista uopšte? Više ne znam…

Ispričala je i da njena ćerka od rođenja veoma slabo jede i treba stalno da je podstiče, a ima i teškoće u učenju što je njoj, kaže, dodatno otežalo ulogu majke, posebno kad s njom uči da čita ili mora da je nagovara da nešto pojede. Tada, kaže, ima osećaj da je devojčica mrzi, a većina korisnika u grupi je izrazila podršku i savetovala je da ne bude tako stroga prema sebi.

– Sve se mi u nekom trenutku detinjstva svoje dece osećamo kao loše majke koje za njih ne rade dovoljno ili stvari rade pogrešno – napisala je jedna mama i dodala da je sigurna da i tada sve majke ipak daju sve od sebe, a ni ona sigurno nije izuzetak.

– Vi niste loša majkia, već samo preispitujete stvari i pokušavate da ih poboljšate – poručila je jedna mama u komentarima, prenosi Mirror. (kurir.rs)