Devojčica (6) koja je nestala pre skoro tri godine, pronađena u sobičku

Svijet

Devojčica (6) koja je nestala pre skoro tri godine, pronađena u sobičku

Devojčica iz Njujorka koja je nestala iz svog doma u julu 2019. godine pronađena je u ponedeljak živa i zdrava u skrivenoj sobi ispod stepeništa u gradiću Sogertis, severno od metropole, potvrdila je policija, prenosi Lad Bible.

Pejsli Šultis je imala četiri godine u trenutku nestanka, a policija je prvobitno sumnjala da su je oteli njeni roditelji Kimberli Kuper i Kirk Šultis mlađi kojima je oduzeto starateljstvo nad njom. Optužnica ipak nije podignuta.

Dete je policija pronašla na 400 kilometara od svog doma, pošto je dobila dojavu da se nalazi u jednoj kući u varoši na reci Hadson.

Kako prenosi NBC, vlasnica je negirala da je znala bilo šta o nestalom detetu kada su joj pokucali na vrata, rekavši da je nije videla otkako je prijavljen nestanak.

Međutim, više od sat vremena nakon pretresa doma, policija je pronašla Šultis i njenu majku Kimberli Kuper „improvizovanoj sobi“ skrivenoj ispod stepeništa, koje je vodilo do podruma. NBC izveštava da su njih dve pronađene dok su se krile u mraku i vlazi kada su policajci uklonili gazišta stepenica.

Devojčica, koja sada ima šest i po godina, odvedena je u bolnicu na pregled i na sreću je utvrđeno da je dobrog zdravlja. Majka, ali i otac su uhapšeni zbog kršenja odluke o starateljstvu i ugrožavanje dobrobiti deteta. Protiv Dede Kirka Šultisa starijeg podignuta je ista optužnica, a svo troje su dobili naredbu da se drže podalje od devojčice.

U policijskom saopštenju je otkriveno kako je detektiv Erik Til primetio nešto na stepeništu koje vodi iz zadnjeg dela kuće u podrum i da mu je to privuklo pažnju. Nakon što su uperili baterijsku lampu u stepenice, detektivi su ugledali par malih stopala.

– Nakon što je uklonjeno još nekoliko stepenica, dete i njena otmičarka su otkriveni unutra – rekao je portparol policije. (objektiv.rs)