Igrao se bombom koju je sam napravio, pa vitlao SEKIROM ka komšiji: Za sve je okrivio – SVETLO

Svijet

Igrao se bombom koju je sam napravio, pa vitlao SEKIROM ka komšiji: Za sve je okrivio – SVETLO

Mladić bi mogao da se nađe iza rešetaka po drugi put

Problematični Tomas Marven (21), koji je jednom bio u zatvoru jer je napravio potencijalno veoma opasnu eksplozivnu napravu koja je kasnije neočekivano eksplodirala, ponovo je plesao po žici i zagrao se sa zakonom kada je mahao sekirom unaokolo i pretio jer mu je smetao komšijin sigurnosni reflektor, koji bi se uključivao na senzor kad god neko prođe pored njegovog imanja.

Marven je pokušao da pomeri i podesi “dosadno” svetlo, ali je kasnije počeo da maše sekirom na preteći način jer je ljutiti komšija vikao na njega i psovao ga.

Komšija se zbog toga uplašio za život i mislio je da će biti napadnut sekirom, rečeno je pred sudom u britanskom Halu.

Marven iz gradića Bejnton priznao je nedelo, a tužilac Džajls Bridž rekao je da je mladić živeo u stanu u prizemlju naspram drugog čoveka, ali da je došlo do svađe i netrpeljivosti zbog sigurnonsog reflektora, koje je komšija postavio kako bi se njegova ćerka osećala bezbednije dok bi se vraćala kući.

– Šta to, dođavola, radiš ? To je samo svetlo – uzviknuo je vlasnik na Marvena kada je pokušao da ga podesi da mu ne smeta.

Nakon toga usledila je rasprava koja je prerasla u žešću svađu, a 21-godišnjak jeu jednom momentu uzeo sekiru i vitlao njome pretećim tonom.

Da stvar bude još gora po Marvena, već je bio osuđen na šestomesečnu zatvorsku kaznu zbog izrade eksplozivne supstance.

Stvorio je “potencijalno veoma opasan” crni prah u laboratoriji “uradi sam”.

Imao je veliko interesovanje za hemiju i kasnije je tvrdio da se nadao da će napraviti pištolj za peintbol, a ne eksplozivnu napravu.

Došlo je do eksplozije u njegovoj ruci nakon što je u svojoj šupi pokušao da ispali lopticu koja je nosila cev, a usled eksplozije komšije su alarmirale policiju. (objektiv.rs)