Mislila da je samo bole leđa, a lekari joj rekli da će izgubiti RUKE i NOGE: Onda se desilo ČUDO

Zanimljivosti

Mislila da je samo bole leđa, a lekari joj rekli da će izgubiti RUKE i NOGE: Onda se desilo ČUDO

Žena je prošla kroz pakao i proglasili su je medicinskim fenomenom, ali je u jednom trenutku poželela da umre

Britanka koja je mislila da je samo bole leđa probudila se u bolnici da bi joj lekari rekli kako moraju da joj amputiraju sva četiri uda.

Sejdi Kemp (34) se smejala i uživala u božićnoj večeri sa decom samo nekoliko sati pre nego što se srušila na pod u jakim bolovima. Kada je došla sebi, bila je nova godina i doktori su joj rekli da je doživela septički šok od kamena u bubregu, zbog čega joj je koža na rukama i nogama postala nekrotična.

Ona je nazvana medicinskim čudom samim tim što je uopšte ostala živa, ali to nije bio jedini šok za doktore jer je tkivo na njenim ruka neobjašnjivo počelo da zarasta.

– Jela sam božićnu večeru u 14.30 sa svojom porodicom i smejala se, a do 17.00 sam se borila za život – rekla je Sejdi za Miror.

Ona je isprva mislila da je leđa bole od saginjanja jer je upravo pomagala sinu da sastavi igračku kuhinje, ali su bolovi postajali sve jači.

– Otišla sam da se okupam, ali pola sata kasnije sam vrištala od bola na podu govoreći da se osećam kao da mi neko stiska bubreg – priseća se žena užasa.

Sejdi je hitno prebačena u bolnicu gde su joj dali analgetike i savetovali joj da se vrati ako se bol pogorša, ali se u ranim jutarnjim satima vratila kolabirala pred lekarima.

– Probudila sam se nakon dve nedelje na aparatima za održavanje života. Pumpali su mi lekove kako bi mi organi ostali u životu, ali su najudaljeniji udovi stradali. Nije bilo dotoka krvi u ruke i noge i tkivo je počelo da odumire. Prvo su mi rekli da će odseći sva četiri uda, ali kako su dani prolazili koža je počela da zarasta – ispričala je Sejdi.

Uprkos neverovatnim vestima da je sepsa počela da se povlači, Sejdine ruke su već bile previše oštećene da bi se spasile i lekari u gradskoj bolnici u Piterborou odlučili su da amputiraju svih 10 prstiju. Njene ruke će sada biti ušivene u stomak kako bi održale preostalo tkivo u životu, dok hirurzi odlučuju o tome da li će joj amputirati stopala ili obe noge ispod kolena.

Sejdi su jezive posledice bolesti potpuno promenile život i ona više ne može da vozi, što je značilo da je izgubila terenski posao koji je pre toga imala.

Inače posle skupog razvoda, ona sa svoja dva sina, Kenzijem (16) i Hendriksom (2) živi u socijalnom smeštaju koji joj je obezbedila dobrotvorna organizacija.

Međutim nakon svega što je preživela, doživela je još jedan udarac. Sejdi naime kaže da više ne ispunjava uslove za boravak u svom domu jer je postala invalid, a kuća ima stepenice!?

kaže da je ona ostala bez kuće, jer tvrdi da je sada klasifikovana kao „invalid“ i da više ne ispunjava uslove za kuću jer ima stepenice.

– Izgubila sam i posao i kuću. Ne zarađujem za svoju decu. Oni nemaju krov nad glavom i zbog toga se osećam užasno. Samo želim da budem uz njih i da im pružim sigurnost. Pre ovoga sam prošla kroz razvod koji me je već koštao 10.000 funti. Upravo sam upoznala novog partnera i mislila sam da konačno počinjem od nule i stižem negde, a onda je udarila sepsa – otkrila je žena svoju tužnu sudbinu.

Njeni projatelji i porodica pokrenuli su kampanju prikupljanja sredstava, a njen novi dečko Luis je ostao uz nju tokom svih nedaća. Sejdi kaže da je kada se probudila iz kome majci prvo rekla da joj isključi aparate i pusti je da umre.

– Pitala me je da li bi više volela da mi deca dolaze pred bolničku postelju ili na grob – opisala je Sejdi stravične misli koje su joj prolazile kroz glavu. (objektiv.rs)