Tri odlična načina da riješite bol u grlu prirodnim putem

Zdravlje

Tri odlična načina da riješite bol u grlu prirodnim putem

​Vremenski period kada dnevne temperature, jutarnje u odnosu na dnevne variraju i do 15 stepeni, najgori je period godine za prehlade, viruse i bakterije.

Upravo smo u tom periodu godine pa je sada više nego ikada potrebno da znamo domaće recepte koji će nam pomoći da se brzo i lako riješimo bakterija iz grla i riješimo grlobolju.

Čaj od nane ili kamilice – Ovi čajevi su puni antioksidansa i mogu pomoći kod grlobolje. Imaju antiupalna svojstva pa pomažu kod upaljenog grla

Grguljanje slane vode – Potrebna vam je mlaka voda u koju ćete umiješati malo soli i progrgljati. To može ublažiti upalu i pročistiti dišne puteve. Ovo treba ponavljati svakih pet sati.

Kašičica meda – Bilo da kašljete ili vam je grlo iziritirano, kašičica meda može pomoći. Možete ga otopiti u mlijeku ili u vodi uz kurkumu. Antibakterijska svojstva meda mogu ublažiti bol, prenose Novosti.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)