Student pojeo PILETINU, pa ostao bez OBE NOGE: U telu mu se razvilo nešto zaprepašćujuće

Svijet

Student pojeo PILETINU, pa ostao bez OBE NOGE: U telu mu se razvilo nešto zaprepašćujuće 

Život mu se zauvek promenio, ali bar je ostao živ

Student, koji je identifikovan samo kao JC, pojeo je piletinu sa testeninom koju je njegov prijatelj poručio prethodne večeri, a mladić se nakon što je pojeo obrok, odmah razboleo, objavio je “New England Journal of Medicine”.

Imao je izuzetno visoku temperaturu s pulsom od 166 otkucaja u minutu kada je odveden u bolnicu. Retko je pio alkohol, pušio je dve kutije cigareta nedeljno i mari*uanu svaki dan, piše Miror.

Morali su helikopterom da ga prebace u drugu bolnicu na dalje lečenje jer mu se stanje znatno pogoršalo. Nakon što mu se sepsa proširila na ekstremitete, amputirali su mu svih 10 prstiju, kao i obe noge ispod kolena.

– Pacijent je bio dobro do 20 sati pre ovog prijema kada su se razvili difuzni bolovi u stomaku i mučnina nakon što je pojeo ostatke riže, piletine i rezanaca – stoji u izveštaju.
Pet sati ranije, pojavila se ljubičasta diskoloracija kože, a prijatelj je odveo pacijenta na odeljenje hitne pomoći druge bolnice na procenu.

Video koji objašnjava slučaj koji je napravio korisnik “Dr. Bernard” objašnjava da se čini da su ozbiljni simptomi od kojih je pacijent patio verovatno agresivna bakterijska infekcija.

Pretrpeo je zastoj bubrega i krvne ugruške posle samo 24 sata nakon što je jeo. Krvni testovi iz prve bolnice koju je posetio otkrili su da njegova krv sadrži bakteriju Neisseria meningitidis.

– Kada su bakterije prisutne u krvi, krvne žile celog tela se šire, snižavajući krvni pritisak i sprečavajući kiseonik da uđe u organe. Mali ugrušci nastaju posvuda, jer se zaglave u malim krvnim sudovima blokirajući protok krvi – istakao je dr. Bernard.

Kada tkivo kože nema krv, postaje ljubičasto i počinje da truli, u procesu koji se naziva nekroza. Iako se stanje pacijenta stabiliziralo, tkivo na njegovim prstima razvilo je gangrenu, kao i noge do stopala.

JC je došao svesti nekih 26 dana kasnije i stanje mu se popravilo, a iako mu se život zauvek promenio i sada mu je mnogo teže da funkcioniše, imao je sreću da je bar ostao živ. (objektiv.rs)