Penzioner (80) pobegao sa svojom dragom (84) na poslednju avanturu: Kraj ove LJUBAVNE PRIČE kida srce

Zanimljivosti

Penzioner (80) pobegao sa svojom dragom (84) na poslednju avanturu: Kraj ove LJUBAVNE PRIČE kida srce

Zaljubljeni starkelja jednostavno nije mogao da podnese život bez nje i odlučio se na ekstreman potez

Zaljubljeni penzioner iz Australije, kojem je pretio zatvor nakon što je pobegao iz staračkog doma sa svojom partnerkom koja pati od demencije, umro je samo dva dana nakon svoje drage.

Ralf ‘Teri’ Gibs (80) odveo je Kerol Lajl (84) iz ustanove u gradu Mandura i vozio je više od 4.800 kilometara kako bi je doveo svojoj kući. Oni su išli s kraja na kraj zemlje po paklenim letnjim temperaturama jer više nisu mogli da budu razdvojeni, prenosi Miror.

Par je bio zajedno 15 godina, a Gibs se na ovaj čin odlučio “iz ljubavi” nakon što je Lajlovu porodica preselila na drugi kraj zemlje. Kada ih je policija pronašla duboko u pustinji na vrućini od 43 stepena Celzijusa, Kerol je navodno bila uznemirena i obučena u istu odeću u kojoj je odvedena. Bili su na 90 kilometara od granice sa Severnom teritorijom.

Nažalost, ova ljubavna priča imala je jako tužan kraj.

Ralf je poginuo juče u saobraćajnoj nesreći, oko 48 sati nakon što je ljubav njegovog života umrla u snu.

Inače Lajlovu je od Ralfa prvobitno odvojila njena kumica kada je prošle godine prevezla u Pert, dok se on oporavljao od bolesti u bolnici.

Ranije ovog meseca policija je potvrdila da je Ralf optužen za lišavanje slobode i ugrožavanje života, dok se izjasnio krivim po optužbi za nezakonito pritvaranje.

Sudija Rejlen Džonston rekla je da izricanje presude Gibsu “nije lako” nakon što je penzioner rekao sudu za prekršaje u Pertu da je sve uradio iz ljubav.

Sudija je rekla da je jasno da Gibs samo želi da bude sa svojom dugogodišnjom partnerkom, ali je dodala da su njegovi postupci bili “potpuno pogrešni”.

– Prihvatam da verujete da ste se ovako poneli iz ljubavi i brige za svoju partnerku i da ste želeli da budete sa njom, a verovali ste da je ona želela da bude sa vama. Ali objektivno, vaše ponašanje je bilo izuzetno opasno, a objektivna težina vaših prekršaja je jasno pokazana reakcijama onih ljudi koji su vas posmatrali – rekla je sudija.

Ona je objasnila da su njegove radnje bile sa predumišljajem jer je Gibs samo nekoliko dana ranije kupio automobil, kante benzina i mapu zemlje.

– Svoju ličnu želju ste stavili iznad dobrobiti svoje partnerke. Nastavili ste da stavljate svoje želje ispred njenih potreba. Mora da ste znali da će vam biti teško da brinete o njoj, ali ste ipak nastavili svoj put. Vaše ponašanje je moglo da ugrozi njeno zdravlje, s obzirom na izuzetno udaljenu lokaciju na kojoj ste pronađeni – obrazložila je sudija odluku.

Ona je imala u vidu da Gibs nije ranije osuđivan, ali je rekla da je potrebno izreći zatvorsku kaznu uprkos tome što njegov advokat tvrdi da bi novčana kazna bila prikladnija.

Gibs je strahovao da više nikada neće videti svoju partnerku nakon što je objavljeno da će biti osuđen na sedam meseci zatvora, a uslovno na 12 meseci, uz dvogodišnju zabranu prilaska.

– Godinu dana sam se borio da je vratim da bismo mogli da se viđama jer ima demenciju i možda joj nije ostalo puno vremena – rekao je on tada van suda. (objektiv.rs)