POZNATI LEKAR OTKRIO KOJA JE NAJJEFTINIJA NAMIRNICA ZA MRŠAVLJENJE: Evo zašto moramo da je koristimo u ishrani!

Zdravlje

POZNATI LEKAR OTKRIO KOJA JE NAJJEFTINIJA NAMIRNICA ZA MRŠAVLJENJE: Evo zašto moramo da je koristimo u ishrani!

Međutim, malo ko zna da tostiran hleb, koji mnogi prvo uvrste u svoj meni kada se odluče na restriktivniji oblik ishrane, zapravo ne doprinosi smanjenju kilograma

Lekar je otkrio koji je najbolji način da se skinu neželjeni kilogrami, a da se pritom ne podvrgavate isrpnim dijetama. Jeftina namirnicia koju svi i uvek imamo u kući donosi sjajne rezultate i stvara dugotrajan osećaj sitosti.

Doktor Majkl Mozli naširoko je poznat po svojim savetima za zdravu ishranu i zdravo mršavljenje bez “paklenih” dijeta i gladovanja. Već je svima naveliko poznato kakve posledice naš organizam može imati ukoliko se učestalo hranimo pecivom iz pekare, ali i pijemo kafu na prazan stomak. Međutim, malo ko zna da tostiran hleb, koji mnogi prvo uvrste u svoj meni kada se odluče na restriktivniji oblik ishrane, zapravo ne doprinosi smanjenju kilograma. Ono što bi trebalo često imati na stolu kada je doručak u pitanju jesu jaja, nevažno na koji način termički obrađena.

Jaja, naime, imaju niskokaloričnu vrednost, a pružaju dugotrajan osećaj sitosti.

“Pripremite jaja na svoj omiljeni način, napravite kajganu ili ih obarite, svejedno je. Veliki sam fan jaja, ona nas dugo drže sitim, i možete da im dodate malo šunke, dimljenog lososa, povrća”, rekao je on.

Kada je pomenuti tost hleb u pitanju, doktor savetuje da ga izbegavamo, a naveo je i razloge zbog kojih to treba da činimo.

“Nikako ne preporučujem tost, to mnogi ljudi doručkuju kada su na dijeti, ali su u pitanju prazne kalorije. Tost je samo ugljeni hidrat, i nikako ne treba njime započeti dan”, istakao je dr Mozli.

Doktor je naveo i da bi odmah ujutru trebalo da pijemo mnogo vode, jer dijete donose svojevrsni rizik od dehidratacije – veliki deo dnevnog unosa vode dolazi iz sočnih namirnica koje jedemo.

“Pijte puno vode jer je nećete uneti uobičajenom ishranom, pa je moguće da ćete osećati žeđ i imati probleme s varenjem”, zaključio je doktor Majkl Mozli. (espreso.co.rs)