MARKO KON SMRŠAO 45 KILOGRAMA, PA SADA OTKRIO KAKO: Mnogi prave ovu jednu grešku zato su i dalje debeli

Showbizz

MARKO KON SMRŠAO 45 KILOGRAMA, PA SADA OTKRIO KAKO: Mnogi prave ovu jednu grešku zato su i dalje debeli

Muzičar Marko Kon u jednom trenutku je imao 156 kilograma, pa je smršao 45 i sada otkrio kako mu je to uspjelo!

Muzičar i kompozitor Marko Kon uspeio je da smrša čak 45 kilograma, a gostujući na Kurir televiziji ispričao je sve o tome.

“Teško je na početku promjeniti životne navike. Ne postoji čudotvrona dijeta i mehanizam, bitno je koliko kalorija uneseš tokom dana, tu nema mnogo pametovanja, sve se svodi na količinu, što je hrana ljepša treba je jesti manje. Prvo treba donijeti odluku, a onda je se držati. Da je jednostavno – nije. Ja volim da citiram: ’Nismo debeli zato što jedemo, nego jedemo zato što smo debeli’. Glad koju sam osjećao sa 45 kilograma neuporediva je sa onom koju osjećam sad”, rekao je Marko Kon.

Muzičar je imao 156 kilograma, a tada je počeo da mršavi.

“Gojazni ljudi se pravdaju hormonskim poremećajem, a to je skoro uvijek tačno. Taj poremećaj kasnije podržava gojaznost, to je jedan začarani krug. To su bile ozbiljne pripreme, odricanja, savjeti lekara, ja sam na endokrinološkom odjeljenju dobio lijekove, savjete, pažnju, to je jedan vrlo naporan proces. Sada je stvar volje održati i znati, da ne treba da počnem da jedem čokoladu od 300 grama. Početak je medicinska stvar, mora da vas savjetuje neko ko ozbiljno zna šta radi. Matabolički proces mora da se sredi”, istakao je Kon

“Još uvijek me muče snovi, sanjam da jedem, pa imam grižu savest u snu. Sanjam da jedem hleb i džem, to nisam nikad ni jeo. Nije čak ni toliko lijepo”, dodao je Marko kroz smijeh.

Muzičar je priznao i da ima dijabetes tip tri.

“To se lako tretira. Tip dva je stečeni, tip jedan je najgori. Moj je tri, teško se otkriva, to je skupa procedura gde se moj genetski materijal slao u Francusku, liječenje pokazuje kao da je tip dva koji se može tretirati. U aprilu punim 50 godina, pa ću da zaokružim”, rekao je Kon. (haber.ba)