Patila od teške depresije, a onda je njena MAJKA preduzela nešto SUROVO: Život joj se iz korena promenio

Ispovijesti

Patila od teške depresije, a onda je njena MAJKA preduzela nešto SUROVO: Život joj se iz korena promenio

Sada je potpuno druga osoba

Taši Tornli iz britanskog Formbija nije uopšte kao detetu padalo na pamet da se okuša u fudbalu, ali nakon što ju je majka primorala da se upiše u lokalni fudbalski klub Formbi Komjuniti, priznaje da joj je to promenilo život.

Dijagnostikovan joj je granični poremećaj ličnosti, ali je od detinjstva patila od lošeg mentalnog zdravlja.

– U početku nisam mogla da se nateram da uradim bilo šta sa sobom. Bila sam depresivna, nisam želela da izađem iz kuće, nisam imala društveni život, niti prijatelje oko sebe jer sam prekinula svaki kontakt sa ljudima. Na kraju, mama je uspela da me odvede na jedan od treninga i odmah mi se svidelo. To mi je dalo novi -ivotni fokus – navela je Taši.

Ova 32-godišnjakinja rekla je da su problemi sa mentalnim zdravljem sada daleko iza nje.

– Ranije saam kao devojčica volela fudbal i dugo sam odlagala mogućnost da počnem da treniram. Treninzi su bukvalno, potpuno promenili moj život. Imam svakodnevne treninge i utakmicu svaake nedelje. Jako volim to – navela je ona, prenosi Liverpool echo.

Taši je sada u klubu Formbi Komjuniti doguraala i do komiteta i daje doprinos u budućem vođenju kluba.

– Volim sve za šta se klub zalaže u zajednici, prikupljanje novca, podizanje svesti… Imamo uzrast od tri do 86. Videla sam kako su se razvili timovi u kojima sam bila, sjajno je što ću moći da dam povratne informacije, da se izjasnim i zapravo napravim razliku – kazala je Taši.

Govoreći o tome kako je fudbal pomogao njenom mentalnom zdravlju da se poboljša, Taši je rekla sledeće:

– Nisam izlazila, niti pričala o tome kako se osećam, zaključavala sam se, ali što sam više počela da trenniram, osećala sam se prijatnije. Fudbal mi je pomogao da se ponovo socijalizujem i družim, a pridružila sam se programu mentalnog zdravlja pod nazivom Liverpulska fudbalska terapija. Taj prvi korak mi je dao samopouzdanje u tome kako igram, ali i u izlascima i upoznavanju novih ljude – zaključila je Taši. (objektiv.rs)