Šok ispovest GLUMICE (25) koja je sterilisana: Molila sam lekare, mislili su da mi treba psiholog (VIDEO)

Ispovijesti

Šok ispovest GLUMICE (25) koja je sterilisana: Molila sam lekare, mislili su da mi treba psiholog (VIDEO)

Devojka je ispričala kako je šest godina tražila hirurga voljnog da obavi zahvat

Glumica iz SAD, koja tvrdi da je ase*sualna, otkrila je da se sterilisala nakon što je šest godina molila desetine lekara da izvrše ovaj zahvat, prenosi Dejli mejl. Kaže da su je odbijali jer su mislili da je premlada za takvu trajnu odluku i predlagali joj terapiju kod psihologa.

Ebi Remzi (25) iz Los Anđelesa rekla je da je sa 16 godina shvatila da ne želi da ima decu zbog ogromne odgovornosti podizanja drugog ljudskog bića. Zatim je odlučila da se podvrgne operaciji kako bi se uverila da neće moći da zatrudni jer ima problem sa normalnim oblicima kontracepcije.

Devojka, koja je odrasla u veoma religioznom okruženju, rekla je da ju je kontracepcija „bolela“ i da je imala „intenzivan strah od stranih predmeta koji su u njoj“, što je isključilo mogućnost spirale. Takođe je rekla da kond*mi nisu bili 100 posto efikasni, zbog čega se plašila se*sa, pa je odlučila da postane sterilna.

@abbysworldsastage

I’m excited to take control of my own body. I’m not a baby maker. #childfree #childfreebychoice #sterilization #celebration

♬ abcdefu (angrier) – GAYLE

Međutim, trebalo joj je šest godina da pronađe doktora koji želi da operiše nekoga u tim godinama. Početkom ove godine, konačno je našla voljnog lekara, a 4. februara je otišla pod nož.

Ebi je imala bilateralnu salpingektomiju, što je značilo da su joj lekari uklonili jajovode, i ablaciju endometrijuma, što je uklonjanje sloja sluzokože materice. Obe operacije su bile uspešne. Uklanjanje jajovoda sprečava da spermatozoidi dođu u kontakt sa jajnom ćelijom i oplode je. Jajne ćelije će i dalje normalno biti ispuštene iz jajnika, ali će ih apsorbovati telo žene.

Postoje različiti načini za blokiranje jajovoda, uključujući primenu plastičnih ili titanijumskih “stezaljki”, provlačenje jajovoda kroz silikonski prsten koji se onda zateže, ili vezivanje, sečenje i uklanjanje dela jajovoda. Ebi se odlučila za drugu opciju.

Ona je podelila svoje iskustvo na TikTok-u, a njena priča je brzo postala viralna Originalni video ima više od tri miliona pregleda otkako je objavljen u februaru

@abbysworldsastage

Reply to @maddy_4224 a common question. #childfreebychoice #childfreetiktok #sterilization

♬ original sound – Abbysworldsastage

– Posle otprilike šest godina pokušaja… konačno sam našla doktora koji me je saslušao! Ovo je poruka za sve one koji nisu to uradili – napisala je ona u klipu, na kojem ponosno drži formulare sa operacije.

– Uzbuđena sam što ću preuzeti kontrolu nad svojim telom. Ja nisam proizvođač beba – napisala je ona.

U drugom snimku, 25-godišnjakinja je objasnila da ne namerava da postane majka jer ne želi da “bude odgovorna za integraciju drugog ljudskog bića u društvo sa ciljem da ono bude nezavistan entitet od nje same”.

Takođe je rekla da joj trudnoća deluje kao užasno iskustvo.

– Druga stvar koju ljudi kažu je „Imaćeš partnera tako da to nećeš raditi sam”. Ali šta ako bih ja to radila sama? Raskidi, razvod, gubitak partnera, sve se to dešava, a ja jedva mogu da se brinem o sebi. – nastavila je ona.

Ebi u svoju odbranu kaže da to što ne voli decu ne znači da želi da pate, a misli da bi se upravo to dogodilo kada bi im ona bila roditelj.

Inače, bez zdravstvenog osiguranja, Ebi je rekla da bi cena operacije bila oko 116.000 dolara, ali da je njen ukupni trošak iznosio 1.000 dolara. (objektiv.rs)