UBACITE LIMUN U ZAMRZIVAČ I DESIĆE SE PRAVO ČUDO: Više nikada vam neće pasti na pamet da bacite koru

Zanimljivosti

UBACITE LIMUN U ZAMRZIVAČ I DESIĆE SE PRAVO ČUDO: Više nikada vam neće pasti na pamet da bacite koru

Smrznuta kora ima neverovatan ukus

Verovatno nikada niste pokušali da zamrznete limun kojI ste nedavno kupili u supermarketu.

Nakon ovoga, defenitivno bi trebalo da promenite navike. Svaki put kad kupite limun, odvojite nekoliko komada i ubacite ih u zamzivač i verujte nam, nećete se pokajati.

Niske temperature značajno smanjuju kiselost voća. Kao što verovatno već znate, limun je izuzetno zdrav jer sadrži Vitman C i jača vaš imuni sistem i pomaže vašem telu da se bori protiv infekcija. Takođe sadrži supstance koje regulišu krvni pritisak i čak se smatraju korisnim za mentalno zdravlje. Limun je odličan u borbi protiv stresa i depresije. Zamrzavanje će limun bukvalno učiniti pogodnim za grickanje.

Limunova kora

Razlog zašto smrznuti limun ima drugačiji ukus od limuna koji se čuva na sobnoj temperaturi je nivo kiselosti. Zamrzavanje limuna smanjuje ovu kiselost. Kiselost će se vratiti tek kada se voće u potpunosti odmrzne. Imajte na umu da limunova kora sadrži 5 do 10 puta (1) više vitamina od limunovog soka i zato je svakako treba iskoristiti, a ne samo baciti. Smrznuta kora ima neverovatan ukus. Možete je dodati u čorbu, salatu, špagete, čak i u svoj omiljeni desert. (espreso.co.rs)