NUTRICIONISTA OTKRIO NAPITAK OD 3 SASTOJKA ZA MRŠAVLJENJE: Sadrži čudotvoran sastojak koji SNIŽAVA ŠEĆER I HOLESTEROL

Zdravlje

NUTRICIONISTA OTKRIO NAPITAK OD 3 SASTOJKA ZA MRŠAVLJENJE: Sadrži čudotvoran sastojak koji SNIŽAVA ŠEĆER I HOLESTEROL

Probajte ovaj napitak za mršavljenje, ne samo da topi salo već i reguliše šećer i holesterol.

Nutricionista Tobi Smitson iz SAD objasnio je da vlakna usporavaju apsorpciju ugljenih hidrata i tako normalizuju nivo šećera u krvi. Takođe, ova supstanca uklanja neke od masti koju unosimo u tijelo kroz hranu smanjujući tako sintezu holesterola i rizik od ateroskleroze. Vlakna pomažu da se produži osjećaj sitosti, snizi krvni pritisak i smanje upale u tijelu.

Prema Smitsonu, najbolji napitak od vlakana je smuti od malina, badema i čia sjemenki.

“Maline sadrže više od polovine preporučene dnevne vrednosti vitamina C i pune su antioksidansa koji pomažu ćelijama da se oporave od oksidativnog stresa, smanjujući rizik od dijabetesa, srčanih bolesti i raka”, rekao je on.

Nutricionista je dodao da su bademi bogati vlaknima, kalijumom i magnezijumom, dok su čia sjemenke bogate kalcijumom, fosforom i magnezijumom, koji pomažu u jačanju kostiju. Smitson predlaže i da u ovaj napitak dodate biljno mlijeka i ovsene pahiljice.

Takođe, američka doktorka Lesli Čo ističe da je za smanjenje količine lošeg holesterola, a koji može da izazove srčani i moždani udar, potrebno da se u organizam unosi više biljne hrane, konzumira manje alkohola, ali je neophodno i držati tjelesnu težinu pod kontrolom, redovno vježbati i odreći se cigareta. (novi.ba)