Postao ZVEZDA interneta jer bukvalno SPAVA na poslu: Imao je lud razlog, onda ga je uhvatio šef (VIDEO)

Zanimljivosti

Postao ZVEZDA interneta jer bukvalno SPAVA na poslu: Imao je lud razlog, onda ga je uhvatio šef (VIDEO)

Službenik je snimao sebe u svom “novom stanu” što mu se obilo o glavu

Čibuzor Ejimofor iz Sijetla, koji se na društvenim mrežama predstavlja kao Sajmon Džekson, postao je zvezda preko noći, nakon što je rešio da se preseli unutar kancelarija kompanije za koju je radio i to bez znanja nadređenih.

Džeksonov video je pregledan preko 12 miliona puta od 8. marta. Kako je rekao, na ovaj čin se odlučio iz revolta, pošto je prema njegovim rečima, bio malo plaćen. I dok je na društvenim mrežama beležio veliku popularnost, u videima koji su usledili nakon onih iz kancelarije, otkrio je da je ipak otpušten sa posla u konsultantskoj firmi za dizajn i inženjering “Arkadis”. U svom prvom snimku pod nazivom “Pogledajte moj novi stan” – 28-godišnjak je snimio sebe kako postavlja sto sa svojom odećom, toaletnim priborom i drugim ličnim stvarima.

@calm.simon

Pineapple & ham #homingfromwork

♬ original sound – Calm Simon

“Selim se iz stana u svoju kabinu na poslu. Ne plaćaju me dovoljno da radim i jedno i drugo, pa ću u znak protesta samo da živim na svom poslu, pa ćemo videti koliko dugo ću moći da se izvučem sa ovim.”, rekao je u snimku za Tik Tok.

Nakon što se uselio u “novi stan” u “Arkadisovoj” kancelariji u centru Sijetla, njegova šala je na kraju pošla po zlu kada ga je poslodavac primorao da ode četiri dana kasnije.

U razgovoru “Njujork post” rekao da je, iako je sam čin bio protest, takođe bilo pitanje vremena koje ga je inspirisalo da živi na poslu. Rekao je da mora da se iseli iz svog stana jer mu je istekao zakup i kirija je porasla. Pošto je žurio da se preseli, nijedan stanodavac nije na vreme prihvatio njegovu molbu.

@calm.simon

Check out my new apt

♬ original sound – Calm Simon

“Stanovi su ionako bili preskupi, a moj poslodavac mi je uskratio reviziju učinka. Kada sam otkrio da moja kompanija ima praznu kancelariju u centru grada, ovo je bilo savršeno rešenje jer je bila blizu svih mesta koja često posećujem i bilo bi besplatno“, rekao je Džekson.

Smatra da bi njegovo stanovanje u kancelariji trajalo dugo, samo da nije snimio viralni snimak o tome.

Džekson,koji takođe radi kao dizajner kombinezona – tvrdi je da je bio u komunikaciji sa svojim bivšim poslodavcem i kolegama. Kako je rekao nije jedinstven niti sam u svom osećanju da je nedovoljno plaćen, jer tvrdi da je nekoliko drugih bivših zaposlenih – ne direktnih saradnika, već ljudi koji su radili u različitim filijalama iste kompanije takođe smatralo da su nedovoljno plaćeni.

– Moja preporuka je da kažete menadžerima da vam daju povišice na osnovu učinka, a ne da se prema svima ponašaju isto – rekao je on.

Džekson je rekao da je njegova bivša kancelarija bila prazna jer su zaposleni uglavnom radili od kuće. Rekao je da ga je, kada su otkriveni njegovi snimci, kasnije pozvalo odeljenje za ljudske resurse i zahtevalo da skloni sve svoje stvari iz stola. Tvrdi da su mu takođe rekli da izbriše svoje TikTok video snimke sa društvenih mreža ili će biti otpušten. Džekson je odlučio da napusti kompaniju.

Njujork post je kontaktirao Arcadis, ali dizajnerska i inženjerska firma je rekla da ne može razgovarati o tekućim pitanjima.

– Zbog zabrinutosti za privatnost u vezi sa informacijama o osoblju, kompanija nije u mogućnosti da otkrije bilo koje stvari u vezi sa sadašnjim ili bivšim zaposlenima bez izričite dozvole zaposlenih – rekao je Arcadis za Insajder u nedavnoj izjavi.

Ali Džekson, koji je odseo u Airbnb-u u Sijetlu, gleda na svetlu stranu svega.

“Sada sam dobio toliko mnogo pregleda, pa možda mogu to da prihvatim i radim na izgradnji svog brenda. Uvek mogu da nađem drugi posao ako to ne uspe.”, rekao je on.

Iako je rekao da razmišlja o drugom poslu u kancelariji, on je optimista u pogledu svog budućeg brenda sada kada ima široku publiku na TikTok-u.

“Možda bih se vratio u korporativnu igru. ali do tada, pratite moja putovanja i povežite se sa mnom na Instagramu ili TikToku!“, rekao je dodavši kako svom bivšem poslodavcu želi puno sreće u daljem toku poslovanja. (objektiv.rs)

@calm.simon

Check out my new apt

♬ original sound – Calm Simon