Snimala se NASMEJANA nekoliko trenutaka pre TRAGEDIJE: Dečko probao da je spase, ali bilo je kasno

Svijet

Snimala se NASMEJANA nekoliko trenutaka pre TRAGEDIJE: Dečko probao da je spase, ali bilo je kasno 

Devojka je iznenada poginula na manje od 140 metara od obale

Devojka iz SAD snimila je video na kojem uživa u vožnji čamcem na Floridi sa svojim dečkom nekoliko trenutaka pre nego što je poginula u stravičnoj nesreći. Linzi Partridž (22) je 13. marta ogromni talas oborio sa palube nakon čega se udavila, prenosi Dejli mejl.

Mlada radnica u butiku se na videu zabavlja sa partnerom dok krstare obalom grada Boka Raton. Ona je u žutom bikiniju napravila i selfi sa momkom dok je bila za kormilom čamca dugog oko sedam metara.

Snimak je odmah poslala drugarici Alison Malinder pre nego što je par iz mirne uvale krenuo ka otvorenom okeanu. Bili su na manje od 140 metara od obale kada se talas obrušio na njih i povukao Linzi u more, rekao je njen otac za Boston 25 News.

Njen dečko Džejkob Smit je pokušao da vrati čamac i izvuče je iz vode, ali nije uspeo, navodi Komisija za očuvanje ribe i divljih životinja Floride, koja istražuje smrtni slučaj. Spasioci oštrog oka primetili su komešanje i doplivali do mesta nesreće. Prevezena je u lokalnu bolnicu, ali lekari nisu mogli da je ožive.

Svedoci su rekli da je obilno krvarila kada su je doneli na obalu, a njena porodica je rekla da je udarila glavom u nešto pre nego što je upala u vodu.

Otac devojke Donald Partridž rekao je za medije da ga je ćerka pozvala u podne, dok se smejala i zabavljala se na brodu, a da ih je talas udario u 12:15 časova.

– Zabavljali su se i ona je bila jako uzbuđena. To je bilo u 12 sati, a umrla je u 12:15 – rekao je on pre nego što je briznuo u plač.

Linzina majka Džesika je kazala da je Smit skočio za njom i izvukao telo na obalu.

– Okrenuo je čamac, ali nije mogao da dođe do dovoljno brzo, pa je posle skočio i doplivao sa njom do obale. Ona je udarila glavom i zadobila smrtonosnu ranu na potiljku – rekla je uplakana majka.

Prema Komisiji za ribu i divlje životinje, u vreme nesreće bilo je na snazi upozorenje za mala plovila na tom području.

Njen otac je rekao da je Linzi bila iskusan pomorac, ali da su joj vremenski uslovi izmakli kontroli.

– Bilo koji čamac kraći od 9 metara nije trebalo da bude tamo, a ona je iznajmila čamac od sedam metara – rekao je Donald Partridž za TV kanal iz Bostona.

On je dodao da joj nije bio prvi i da je poznavala čamce, ali da se ipak odlučila da ode ka pučini. (objektiv.rs)