ZA ZATEGNUTO TIJELO I NOGE BEZ CELULITA: Najbolju vježbu Jelene Đoković možete raditi i u sobi

Zanimljivosti

ZA ZATEGNUTO TIJELO I NOGE BEZ CELULITA: Najbolju vježbu Jelene Đoković možete raditi i u sobi

Top vježba protiv celulita, po ugledu na Jelenu Đoković – naučite kako se najlakše radi “legionar”.

Svaka žena bi volela da ima zategnute mišiće ruku i noge bez celulita, baš kao Jelena Đoković. Supruga najboljeg tenisera sveta sigurno ima na raspolaganju savete stručnjaka kakve god poželi, ali vežbe koje ona radi su izvodljive čak i kod kuće.Nije vam potrebno mnogo prostora, jednu od njih možete raditi čak i u sobi. U pitanju je vežba “legionar”, na prvi pogled prosta ali nimalo lagana. Objasnićemo vam je jednostavno, a zatim pokazati i lakšu verziju, koju možete praktikovati dok ne uđete u kondiciju.

Bilo bi dobro da obučete trenerku ili šorc i majicu kako vas odeća ne bi sputavala u pokretima. Takođe, nije loše da imate podlogu za vežbanje, ali ona nije obavezna. Počinjete skokom u mestu, s rukama iznad glave, iz koga se, nakon doskoka na prste, spustite u duboki čučanj. Dlanovima se oslonite na pod pred kolenima, pa se odbacite stopalima unazad i dočekate u poziciju izdržaja. Fizički spremne osobe mogu da u ovoj fazi vežbe “legionar” urade i sklek što, naravno, nije obavezno.Malim skokom i trzajem privucite noge nazad uz šake, pa se uspravite i spremni ste za naredni skok. Kao što vidite, ova vežba u sebi sadrži i skok i čučanj i izdržaj, pa čak i sklek. Nije ni čudo što Jelena Đoković voli ovu vežbu, pored koje uživa i u jogi, plivanju, vožnji bicikla.

Sve su to odlične fizičke aktivnosti, ali ako ste tek na početku, krenite polako. Zato pogledajte i kako možete da radite vežbu “legionar” sa najmanje napora,piše srbijadanas. (haber.ba)