ČAJ ZA BRŽI RAST KOSE – PRAVI SE OD KOPRIVE I JOŠ DVIJE BILJKE: Spas za tanku, rijetku i kosu koja značajno opada!

Ljepota

ČAJ ZA BRŽI RAST KOSE – PRAVI SE OD KOPRIVE I JOŠ DVIJE BILJKE: Spas za tanku, rijetku i kosu koja značajno opada!

Ukoliko imate tanku i rijetku kosu, kao i problem sa opadanjem kose, ovaj čaj za njegu vlasi može vam pomoći. Riječ je o spreju za kosu koji sami možete da napravite od samo 3 biljke, a glavna zvijezda je kopriva – biljka koja se vijekovima koristi za njegu kose.

Četiri šolje destilovane vode sipajte u šerpu, stavite je da se kuha na srednjoj vatri. Kada proključa, dodajte dvije kašike karanfilića i dvije kašike supšene koprive. Smanjite vatru na najniže i ostavite da se kuha oko 20 minuta. Procijedite dobijeni čaj, a dok je još vruć sipajte u njega kašiku ruzmarina, pa ostavite da odstoji preko noći.

Ponovo procijedite i sipajte u bočicu sa raspršivačem, pa poprskajte dobijenim sprejom kosu nakon pranja i dobro utrljajte u kožu glave, piše Mondo.rs.

Zašto baš ove 3 biljke? Karanfilić podstiče cirkulaciju skalpa, stimuliše rast kose i jača je. Kopriva smanjuje opadanje kose, podstiče rast novih vlasi. Ova biljka sadrži silicijum i sumpor koji čine kosu sjajnijom i zdravijom. Ruzmarin je biljka koja se posebno preporučuje osobama sa tankom i rijetkom kosom, jer takođe stimuliše rast. (novi.ba)