Kristina se NAMUČILA kao rob na poslu, a šef sve zasluge pripisao sebi: Njena osveta bila je EPSKA

Zanimljivosti

Kristina se NAMUČILA kao rob na poslu, a šef sve zasluge pripisao sebi: Njena osveta bila je EPSKA

Kristina Sevčenko (25) je iz Rumunije, a u svom video snimku ispričala je kako je sate i sate provodila pred računarom radeći istraživanja koja su joj tražili na poslu, a zatim niz prezentacija koje je prenela svom šefu i na kraju ih je pokazivala drugima kao da je on bio njihov autor ili kreator.

U intervjuu za BuzzFeed, Kristina je rekla da ju je angažovala kompanija da sprovede studiju tržišta za koju joj je trebalo dve nedelje. Zatim je sastavila prezentaciju sa rezultatima, koju je poslala svom šefu, ne sluteći šta će sa njom uraditi.

– Prošla sam pored jedne kancelarije i videla kako moj rad prezentuju u prostoriji punoj veoma moćnih ljudi. Međutim, moje ime nije spomenuto nijednom. Srce mi se slomilo – rekla je devojka.

Veoma uznemirena ovom situacijom, odlučila je da se suoči sa šefom. Rekla mu je da ne traži unapređenje ili bonus, samo želi da dobije priznanje za posao koji radi.

Međutim, njen zahtev je potpuno ignorisan i situacija se nastavila u drugim projektima sve dok Kristina nije odlučio da tome stane na put.

Devojka je odlučila da stavi pomalo skriven vodeni žig svog imena na svaki od PowerPoint panela koji je napravila, tako da svaki put kada je neko preuzeo fajlove, znali su da je ona autor.

Kad je šef saznao za to, požalio se na njen čin i bezobrazno zahtevao da ukloni svoj vodeni žig i ponovo joj pošalje projekat.

Ona je to, naravno, odbila, a kasnije je primetila da su prestali da joj daju projekte sve dok nije dobila obaveštenje da ima 21 dan da nađe novi posao.

Srećom, to loše iskustvo je iza nje i Kristina sada ima novi posao i veoma je srećna. Pored toga, na TikTok-u voli da deli iskustva sa radnog mesta.

– U nekim kompanijama, posebno u onim u kojima sam radila, životna sredina je veoma toksična i vrlo je uobičajeno da vam posao bude ukraden – rekla je ona.

Mnogi korisnici tvrde da se identifikuju sa njom jer su doživeli slične situacije zlostavljanja od strane svojih šefova. (objektiv.rs)

@cristinasevcenco

Watch me get urgent calls “Cristina, there is a watermark on the ppt, could you please attach?” #fyp #businesstok #corporate #businesstiktok #job

♬ rumour has it x maneater – allie bennett