Vozač (73) napravio neshvatljivu GREŠKU zbog koje je umrla žena: Očevici prisustvovali HORORU

Svijet

Vozač (73) napravio neshvatljivu GREŠKU zbog koje je umrla žena: Očevici prisustvovali HORORU

Priznao je krivicu pred sudom

Vozač gradskog autobusa u Liverpulu Kenet Čeri (73) nije proverio svoj “mrtvi ugao” pre nego što je oborio i ubio ženu Odri Vilijams (61).

Tužilac Skot Filips rekao je da je Čeri oborio svoju žrtvu Odri Vilijams (63) i da je zadnji točak autobusa prešao preko njenih nogu. Čeri se prvi put pojavio pred Sudom za prekršaje u Liverpulu, i izjasnio se krivim za izazivanje smrti gospođe Vilijams.

– Žrtva je vrištala od bola i to je, zajedno sa putnicima koji su vikali, upozorilo njega da se nešto dogodilo. Okrenuo je vozilo pod uglom udesno i brzo se zaustavio – kazao je Filips.

– Žrtva je ležala na putu sa katastrofalnim povredama noge, ali pri svesti i disala. Policijska patrola je bila tu nekoliko minuta od sudara, a prva pomoć je pružila patrola policije dok nije stigla hitna pomoć. Izgubila je svest i prestala da diše. Bolničari su započeli reanimaciju i ona je odvedena u bolnicu gde je, proglašena mrtvom ubrzo po dolasku. Patolog iz Ministarstva unutrašnjih poslova rekao je da su uzrok smrti teške povrede karlice i nogu – dodao je tužilac.

Tužilaštvo je objasnilo da je Čeri na saslušanju u februaru, rekao da je “gledao desno od sebe u semafore, ali da nije siguran da li je u potpunosti proverio levu stranu”. (objektiv.rs)