Andrea umalo izgubila OKO u školi, a razlog će vas RAZBESNETI: Sve više dece dolazi kući KRVAVO (VIDEO)

Svijet

Andrea umalo izgubila OKO u školi, a razlog će vas RAZBESNETI: Sve više dece dolazi kući KRVAVO (VIDEO)

Devojčica je u panici nazvala majku, koja je medijima opisala jezivi incident

Dok je u utorak ujutro pred školom razgovarala s vršnjacima, učenica devetog razreda iz Severne Karoline Andrea Alonso iznenada je osetila je jak bol u oku.

– Razgovarala je sa drugarima na vratima škole i osetila da ju je nešto pogodilo – rekla je njena majka Ana Rosa Alonso za Dejli bist.

Nakon što ju je Andrea u panici nazvala, Ana je odjurila u Srednju školu “Olimpic” i zatekla školsku medicinsku sestru kako njenu kćer priprema za odlazak u bolnicu.

– Bilo je zastrašujuće. Tresla sam se jer nisam znala što joj se dogodilo. Rekla mi je da joj je nešto u oku pa sam se zabrinula da bi mogla da ga izgubi – prisetila se ona.

To nešto bila je “Orbeez” kuglica.

– Mekana i glatka, i deci i odraslima pruža taktilno iskustvo. Nema ograničenja kako se igrati sa njom. Gnječite ih, stisnite ili pustite da vam teku kroz dlanove. Upotrebite svoju maštu i beskrajno se zabavite uz Orbeez” – piše na sajtu ove igračke.

Reč je o polimernim kuglicama koje su postale hit među decom i tinejdžerima, ali i uzrokovale ozbiljne povrede širom SAD. Takozvani “Orbeez izazov” uključuje punjenje plastičnog pištolja ovim kuglicama i ispaljivanje prema neznancima. U nekim situacijama deca zamrzavaju kuglice, što ih čini tvrđim i može dovesti do teških povreda i velike materijalne štete.

Širom SAD situacija sa ovim izazovom je eskalirala. U državi Mičigan policija je u ponedeljak uhapsila tinejdžera nakon što je navodno šarenim kuglicama iz pištolja gađao prolaznike. Težina povreda nije poznata, ali policija je upozorila da kuglice “mogu uzrokovati teške povrede”.

U Solt Lejk Sitiju uhapšeno je šestoro tinejdžera nakon što su ušli u restoran sa maskama na glavi i počeli da pucaju. Jedna žena, koja je bila pogođena kuglicom u potiljak dok je bežala, rekla je da je mislila da je reč o pravom oružju.

https://twitter.com/Comraderuler/status/1506609071562301441?s=20&t=v1NqJBvUK9A9eR0UON5X1Q

U NJujorku su policajci uhapsili troje tinejdžera nakon što su “Orbeez” kuglicama gađali automobile i pešake. Prošle nedelje iza rešetaka je završilo i četvoro tinejdžera iz Pensilvanije. Oni su optuženi za napad na učenike i profesore ispred Srednje škole “Radnor Taunšip”. Terete se za posedovanje oružja, narušavanje javnog reda i mira, uznemiravanje i dovođenje ljudi i imovine u opasnost.

U nekim državama već se zbog toga zabranjuje korišćenje igračaka u obliku pištolja i pušaka, čak i onih na vodu u javnim parkovima. Ranije ovog meseca 16-godišnjak i 17-godišnjak u Mejsonu, u državi Ohajo, uhpšeni su i optuženi za izazivanje panike nakon što su ispalili “Orbeez” na školski autobus. Poslednjih nedelja u brojnim američkim državama zabeleženo je još desetak sličnih pucnjava.

– Roditelji – ovo je izmaknulo kontroli. I dalje viđamo tinejdžere koji ispaljuju šarene kuglice na druge ljude, na nedužne prolaznike. Sada ih i modifikuju kako bi bile bolnije – upozorila je policija iz Pičtri Sitija.

Podelili su i fotografije dečaka koji je upucan i povređen dok je vozio bicikl.

– Policija će podići krivične prijave protiv svih zatečenih sa ovim oružjem. U nekim slučajevima i roditelji bi mogli biti odgovorni za postupke svoje dece – napominju.

To je nešto što bi Ana Rosa Alonso volela da vidi.

“Škola zna ko je to bio. Ne znam hoće li roditelji tog deteta biti spremni da plate račune za lečenje mog deteta. Ona nije zaslužila ovakvu povredu i deca bi trebala da budu svesna toga šta rade. I roditelji moraju biti odgovorni za postupke svoje dece – ističe.

Srećom, lekari su uspeli da spasu Andreino oko. Još uvek joj je zamagljen vid i smeta joj svetlost, ali joj neće trebati operacija i oporaviće se, tvrde doktori. (objektiv.rs)