Došla da preuzme imanje POKOJNOG brata i zaprepastila se: Njegov podli KOMŠIJA izveo je nešto nečuveno

Svijet

Došla da preuzme imanje POKOJNOG brata i zaprepastila se: Njegov podli KOMŠIJA izveo je nešto nečuveno

Muškarac iz Engleske koji se pretvarao da je preminuli komšija kako bi ukrao njegovu ušteđevinu osuđen je na dve godine zatvora, piše Lad Bible. Prevara je razotkrivena kada je sestra pokojnika zatražila njegovo imanje.

Din Tomson (54) je dve decenije bio „nezvanični negovatelj“ svog suseda Dejvida Trejlena pre nego što je on preminuo u 78. godini. Kamiondžija iz Hala je potom dve godine trošio ukradeni novac svog preminulog “prijatelja”.

Nakon što je Trejlenovu smrt prijavio u Gradskom veću Hala, Tompson je kontaktirao “First Direct” banku lažno se predstavljajući kao penzioner kako bi zatražio da se 28.000 funti (blizu 4 miliona dinara) sa njegovog štednog računa prebaci na njegov tekući račun.

Tomson je rekao banci da je veoma bolestan i da želi da dovede u red svoja sredstva pre nego što je sebi napisao ček na 25.000 funti.

Na suđenju je rečeno da je vozač koristio gotovinu za svakodnevnu potrošnju svoje porodice, zatim je podigao dodatnih 6.367 funti koristeći Trejlenovu debitnu karticu. Na kraju je došao do još 30.000 funti Trejlenovih neunovčenih obveznica

Međutim, u novembru iste godine Trejlenova sestra, koja je živela na Novom Zelandu došla je da zatraži imanje svog brata.

Angažovan je advokat da likvidira imovinu, posle čega su Tompsonovi postupci su izašli na videlo. Otkriveno je da je ukrao ukupno 61.356,25 funti (8.640.433 dinara) sa Trejlenovih računa.

Prestupnik je prvo rekao policiji da je novac bio poklon, ali je kasnije priznao prekršaje koji su uključivali pet prevara lažnim predstavljanjem i jednu krađu.

Sudija je na izricanju presude kao olakšavajuću okolnost naveo činjenicu da je Tomson stvarno brinuo o Trejlenu. Međutim otežavajuća okolnost je bila to što je odmah posle njegove smrti zloupotrenio poverenje i sproveo sofisticiranu prevaru koja je duže vreme planirana. (objektiv.rs)