KAD OVO ČUJETE VIŠE NIKAD NEĆETE SPAVATI PUŠTENE KOSE: Evo zbog čega

Zanimljivosti

KAD OVO ČUJETE VIŠE NIKAD NEĆETE SPAVATI PUŠTENE KOSE: Evo zbog čega

Stručnjak za kosu otkriva zašto je loše da spavate puštene kose.

Koliko ste se puta ujutru probudili raščupani i pitali se šta se to desi da vam kosa tokom noći toliko “podivlja”? Sve to možete da izbjegnete samo jednom promjenom!

Stručnjakinja za kosu iz Londona na Instagramu je otkrila kako na jednostavan način možete da spriječite da vam se kosa naelektriše, ali i ošteti. Sve što treba je da kosu podignete u punđu ili vežete u pletenicu prije spavanja.

Ona objašnjava da spavanje puštene kose nije dobra ideja jer se ona naelektriše o jastuk prilikom okretanja po krevetu tokom noći. Trenje je najveći neprijatelj kose, tvrdi ona, jer oštećuje kutikule, a rezultat su ispucali krajevi.

Savjet ove stručnjakinje je zato da, kad god možete, pokupite kosu pre spavanja, kako bi se smanjilo trenje i oštećenje. Najbolje je da kosu podignete u punđu ili vežete u pletenicu, ali ne zatežite prejako jer će to doprinijeti oštećenju kose.

“Bolje je da spavate vezane kose nego puštene. Bilo da je u pletenici, opuštenoj punđi ili repu, manje će se lomiti i elektrisati”, napisala je ona u opisu videa koji je objavila na Instagramu. (novi.ba)