Mene je muž ostavio zbog duplo starije žene: Niko nije mogao da veruje da se on zaljubio u nju, pored mene žive!

Ispovijesti

Mene je muž ostavio zbog duplo starije žene: Niko nije mogao da veruje da se on zaljubio u nju, pored mene žive!

Svakodnevno čujemo da se ljudi razvode zato što su se partner ili partnerka zaljubili u drugu mlađu osobu.

No, šta se dešava kada je razlog za krah bračne sreće starija osoba?

Verovali ili ne, i to se dešava. Gospođa čije ime nećemo otkrivati zbog zaštite identiteta je odlučila da svoju priču podeli sa javnošću. Priču o tome kako ju je muž napustio zbog mnogo starije žene.

Ona ne želi da bude, kako sama kaže, stereotipična ogorčena samohrana majka. Ima više od 40 godina, majka je, radi i njen život je prepun radosti. Nije osoba koja sedi, ispija šardone i ogovara muškarce, čak naprotiv, uvek ističe da ih voli.

Ima tri brata i mnogo muških prijatelja. Veruje u to da nije smak sveta to što iza sebe ima loš brak. Iako zna da će mnoge ljude začuditi način na koji razmišlja ona ne žali što je bila u braku s tim čovekom.

Mnogo su voleli jedno drugo, zajedno su proživeli brojne divne trenutke i doneli na svet dve preslatke kćerkice. Ono što ona priznaje jeste da ako ikada u životu opet bude htela da se zaljubi, potrudiće se da pronađe čoveka koji je krizu srednjih godina ostavio iza sebe.

Možda bi mi trebalo biti teže zato što znam da moj bivši muž više voli da bude sa ženom koja je dosta starija od mene, sa ženom koja će uskoro napuniti 60 godina i koja i dalje stavlja kanu na kosu. Ona je dovoljno stara da bude baka mojim kćerkama, a ne potencijalna maćeha. Zvuči kao uvreda, zar ne?

Ja sam mlađa, bolje izgledam i trudim se oko svog izgleda. Trebala bih biti užasno povređena, ali, začudo, meni je zbog svega toga mnogo lakše. Nemam zbog čega biti ljubomorna. Nemam nijednu sedu vlas u kosi. Na licu ljubavnice mog bivšeg muža se vide godine. Morao je da uverava prijatelje da se njih dvoje vole zato što niko nije mogao da veruje da je on u vezi sa tako starom ženom.

Moj bivši muž i dan danas poriče da je imao aferu s njom iako dokazi postoje i tvrdi da je njihova veza počela tek kada smo se nas dvoje razišli. No, ja sam primetila znakove afere mnogo pre nego što sam uopšte počela i da sumnjam u njegovu vernost. Tačno mogu da odredim kada je sve to počelo.

Ja sam svom mužu bila sve na svetu i preko noći se to promenilo. Postao je hladan, udaljio se od mene, satima ga nije bilo kod kuće. Telefon mu je stalno bio u rukama, a morao je obavljati „poslovne razgovore“ čak i tokom vikenda i porodičnih putovanja. Nestala je sva privrženost, njegov temperament je postao nepodnošljiv i videlo se da je prezirao svaku sekundu koju je provodio u mom društvu.

Sve sam shvatila. On se osećao zarobljeno u našem braku. Imali smo dve kćerkice koje su tek trebale da krenu u školu, a on je želeo natrag svoj bezbrižni život. Deca njegove ljubavnice su odrasla tako da njih dvoje nisu imali nikakve odgovornosti, niti ograničenja. Mogli su da putuju po Aziji, da idu na festival u New Orleansu. Totalna kriza srednjih godina. On se čak počeo i oblačiti kao da je 25 godina mlađi. No, ja ne krivim njegovu ljubavnicu.

Ona je sigurno mislila da joj se sreća osmehnula tog dana kada se za nju zainteresovao mlad i lep muškarac. Možda je mislila da joj je suđeno da živi sama ili sa muškarcem njenih godina koji ima problema sa prostatom i provodi dane u udobnim papučama.

Da ona nije bila razlog našeg raskida, bio bi to neko drugi. Nije on upoznao ljubav svog života i želeo da bude ono što zaista jeste. Ona mu je bila samo beg iz svakodnevnog dosadnog života. Tek kada više nije imao tu dosadnu svakodnevicu shvatio je da trava nije uvek zelenija na durgoj strani.

Naravno, život sa dvoje male dece je težak, ali nosite se s tim najbolje što znate i svesni ste toga da ćete sami sebi neko vreme biti zadnji na listi prioriteta. On to nije mogao i sve je odbacio zbog žene o kojoj će za nekoliko godina verovatno morati sam da brine.

Nedeljama je plakao i preklinjao me da ga primim nazad nazivajući vezu s njom najvećom greškom u svom životu, ali ja sam tada već iskusila život koji bi mogao biti mnogo zabavniji, opušteniji i u kojem se nisam morala bojati nečijih loših raspoloženja. Oblak propasti je izašao iz moje zgrade i ja nisam htela da ga pustim nazad.

Stvari su se sada smirile, prošlo je nekoliko godina i danas mi je drago što je on sa starijom ženom. Nas dvoje nismo dobri kada smo zajedno i čini mi se da je moje kćerke vole. Budući da je i ona majka imam poverenja u nju kada su deca u pitanju i drago mi je što još neko brine o njima kada odu u posetu oca. Bolje je da su u njenom predivnom domu nego u nekom depresivnom prostoru.

Naravno, nisam ovako zamišljala svoj život. Jednog dana smo razgovarali o tome da se preselimo na selo, a svi naši snovi su preko noći nestali i ostala je samo nesigurnost. No, sigurna sam u jednu stvar, a to je da bismo i devojčice i ja bile nesrećne da sam ostala pod istim krovom sa njihovim ocem. Da, utakmice i priredbe mogu biti teški ako vaše kćerke urade nešto smešno, a vi nemate nikoga uz sebe ko ih voli kao i vi da razmenite informacije i poglede. No, da smo moj muž i ja ostali zajedno, takve stvari ne bi bile moguće. On bi bio namršten i neraspoložen na školskim dešavanjima ili bi odbijao da priča sa mnom i ne bi me ni pogledao. Ne bismo imali normalnu interakciju koju vidim kod drugih parova.

Što sam starija sve češće primećujem da su te srećne maske na licima drugih parova prisutne samo u javnosti i da je realnost iza zatvorenih vrata njihovog doma potpuno drugačija. (stil.kurir.rs)