KAD BI SVAKA ŽENA PAZILA MUŽA KAO JA, NE BI BILO TOLIKO RAZVODA: Ispovest mlade domaćice zapalila društvene mreže!

Ispovijesti

KAD BI SVAKA ŽENA PAZILA MUŽA KAO JA, NE BI BILO TOLIKO RAZVODA: Ispovest mlade domaćice zapalila društvene mreže!

Ona je žena koja je odabrala da živi život podređen suprugu i porodici

Jedna Britanka je mnoge zgrozila odabirom životnog stila i tvrdnjom da mnogi brakovi propadaju zato jer se supruge ne podređuju muževima. Dok ceo svet teži ka većoj emancipaciji žena, ona voli da “živi u prošlosti”.

Ona je žena koja je odabrala da živi život podređen suprugu i porodici. Bronte Raulingson (29) iz Velike Britanije ustaje ranom zorom kako bi suprugu Filu (35) i deci, Ameliji (9), Feneli (6) i 18-mesečnom Teodoru napravila doručak.

Od škole je odustala rano, prvo od troje dece je rodila sa 20 godina, a karijera je ne zanima. Uživa, kaže, u životu kakav ima. Suprug je vlasnik vodoinstalaterske radnje i brine o finansijama, a ona o porodici i kući. Uverena je kako se u takvom načinu života krije tajna dugovečnog braka i sreće.

– Verujem da je jedan od razloga tolikog broja neuspelih brakova i razvoda taj što se žene ne ponašaju onako kako muškarci žele. Znam da moj suprug voli da bude mažen i pažen. Voli to što sam ja prava žena, jer on tako može biti pravi muškarac. Mi zapravo uravnotežujemo jedno drugo – rekla je i šokirala mnoge svojom izjavom.

Dok se sve više žena u svijetu bori za svoja prava i ravnopravnost, ona je jedna od izuzetaka u današnjem društvu. Iako je imala odlične prilike u mladosti, pohađala je dobre škole i imala podršku roditelja, odustala je od karijere zbog svog uverenja da žene treba da budu u kući i brinu o porodici.

Njen dan započinje u 6 sati ujutro. Svima priprema za doručak ono što vole, tako da na stolu bude svega – od pečenih jaja, svežih palačinki, žitarica, kroasana, smutija…

Potom suprug ode na posao, deo dece u školu, a ona se baci na čišćenje, spremanje, odlazak po namirnice, pripremanje glavnog obroka… Uglavnom, njen radni dan završava se u 23 sata kad se malo opusti i ode na spavanje.

– Volim da budem sigurna da su svi srećni i zadovoljni. To je moj posao kao majke i supruge – rekla je i prisetila se reakcije porodice i prijatelja kad im je rekla da prekida privatno školovanje jer želi da postane majka.

– Mnoge moje školske kolege danas imaju velike karijere kao advokati i lekari, ali ja to nisam želela. Želela sam da budem majka i supruga, o tome sam sanjala još kao dete dok sam se igrala s lutkama. Fila sam upoznala na plaži kad sam imala 16 godina. Sa 19 sam ostala trudna, ali ne slučajno, oboje smo želeli da budemo roditelji – ispričala je.

– Moji roditelji su se jako razočarali kad sam im rekla kakve planove za život imam i da ne vidim smisao školovanja ako ne želim da gradim karijeru. Neću lagati, odnos s njima je bio vrlo napet neko vreme, jer su silno želeli da idem na fakultet. Ali, popravio se i danas smo jako dobri, oni često brinu o mališanima – dodala je.

Priznaje da, iako nije zaposlena u nekoj kompaniji, i dalje teško pronalazi malo slobodnog vremena za sebe. Kaže da bi mogla sebi da olakša život kad bi se oslanjala više na gotove i polugotove proizvode iz prodavnica, ali ona želi da njena porodica jede zdravu, domaće pripremljenu hranu. Takođe, trudi se da kuća uvek blista. Kupatilo i kuhinju čisti dva puta dnevno.

– Ne žalim se, uživam u svojoj ulozi žene u pravom smislu te reči. Svako sam bira kojim načinom života želi da živi, a ja sam želela tradicionalnu ulogu žene u stilu pedesetih – rekla je.

– Karijeru ne želim jer bi me ona udaljila od porodice. Znam mnoge ljude koji ostavljaju decu dadiljama, ali ja želim da budem tu za njih. Za mene fakultet i dobra karijera nisu najvažnije stvari na svetu kao nekima, i to je u redu. Ali ipak, u današnje vreme je toliki pritisak na žene da se infiltriraju u muško okruženje da se tradicionalna ženstvenost često podcenjuje i diskredituje. Mnogi smatraju kako nema smisla da obrazovane žene budu domaćice – dodala je, a prenosi The Sun. (stil.kurir.rs)