Jana ima 21 godinu, njen partner 48: Ljubavna priča koja prkosi razlici u godinama i protivljenju roditelja!

Zanimljivosti

Jana ima 21 godinu, njen partner 48: Ljubavna priča koja prkosi razlici u godinama i protivljenju roditelja! 

Kada se prošle godine odselila u drugi grad radi studija, par se počeo češće viđati – tada je bilo pravo vreme da konačno javno pokažu svoju vezu

Jana Leonhardt (21) nije tražila ljubav kada je pre nešto više od tri godine NA Jutjubu videla profil profesora filozofije Pitera Heinriča (48).

Međutim, kada je počela da prati njegove video snimke koji su joj se dopali, odlučila je da mu pošalje mejl sa ciljem da porazgovara s njim o filozofiji.

Danas je ovaj par u srećnoj vezi i tvrdi da “ljubav ne poznaje godine”.

Međutim, njihovi roditelji nemaju isto mišljenje. Nakon što je Piter odgovorio na Janin prvi mejl, počeli su dopisivanje koje je trajalo tri meseca, a onda su prešli na video poziv “fejs tajm” gde su znali satima da razgovaraju.

A onda su doneli odluku da se upoznaju. Piter je putovao 400 kilometara od svoga doma u Frankfurtu kako bi je video.

Za Janu to bila ljubav na prvi pogled, ali Piter je u početku oklevao zbog njihove velike razlike u godinama.

Dugo su krili svoju ljubav

Međutim, nakon dve godine veze bez obaveza, shvatili su da više ne mogu da suzdrže svoje emocije. Tada su započeli ljubavnu vezu.

Iako njihovi roditelji i prijatelji na početku nisu podržavali njihovu romansu, na kraju su morali da je prihvate.

“Nikad nisam sanjala da ću biti sa starijim muškarcem, pogotovo jer sam tada imala samo 18 godina. Bila sam fokusirana na svoje obrazovanje i nisam imala vremena da razmišljam o vezama. Nadala sam se da ću studirati ili filozofiju ili psihologiju jer me je to interesovalo. Zbog toga sam većinu svoga slobodnog vremena provodila gledajući obrazovne video zapise na Jutjubu, kada sam u svojim predlozima naišla na stvarno zanimljiv naslov”, ispričala je Jana za Daily Mail.

Gledajući snimke profesora filozofije, tada 18- godišnja devojka sve je manje pažnje pridavala onome što on govori, a sve više je bila opčinjena njegovom pojavom.

“Upoznali smo se otprilike četiri nedelje nakon toga video poziva i čim mi je prišao, srce je htelo da mi iskoči iz grudi. Osetila ljubav na prvi pogled i samo nekoliko sati od razgovora i šetnje smo se poljubili. Ipak i shvatili smo da je najpametnije da se nađemo još nekoliko puta kako bismo bili sigurni da je to što osećamo stvarno. Iako me bilo briga šta drugi misle, Piter nije bio previše hrabar i razlika u godinama je učinila da se oseća nesigurno”, kaže Jana.

“Stalno smo razgovarali i sastajali se malo, ali svoju ljubav smo skrivali od svih, što je bilo teško, jer sam morala da lažem roditelje s kim idem da se vidim”, prisetila se svojih početaka sa 27 godina starijim partnerom.

Narušen odnos s roditeljima

Kada se Jana prošle godine odselila u drugi grad radi studija, ona i Peter počeli su se češće viđati – tada je bilo pravo vreme da napokon kaže svojim prijateljima i porodici za njega. I dok su joj prijatelji dali svoj blagoslov, roditelji su u potpunosti bili protiv njihove veze.

“Mislim da je naša veza narušila moj odnos s roditeljima, a Piterovi roditelji ne vole da nas vide zajedno. Međutim, mi nećemo odustati od ljubavi samo zbog toga što oni i svi ostali misle”, samouvereno je izjavila zaljubljena studentkinja.

“Iako se borimo s čestom razdvojenošću, oboje smo odrasli u našoj vezi i toliko se zabavljamo zajedno da se zbog njega osećam kao da sam na vrhu sveta.

Nikad se nismo posvađali, jer znamo da je komunikacija jako važna, naročito u vezi na daljinu i stvarno osećam da sam upoznala svoju srodnu dušu”, rekla je 21-godišnjakinja. (stil.kurir.rs)