OVU STVAR NIKAKO NE SMETE DA PERETE U VEŠ MAŠINI: Obratite pažnju NA TO ili ĆETE UNIŠTITI BUBANJ

Zanimljivosti

OVU STVAR NIKAKO NE SMETE DA PERETE U VEŠ MAŠINI: Obratite pažnju NA TO ili ĆETE UNIŠTITI BUBANJ

Ako se čuje glasan zveket, to znači da imate istrošeni zadnji ležaj – koji će na kraju prestati da se okreće

Skot Flint – tehničar za popravku kućnih aparata sa preko 30 godina iskustva – tvrdi da postoji apsolutno najgora stvar koju možete da uradite kad je veš mašina u pitanju.

On kaže da nikada ne treba da stavljate prostirke za kupatilo u mašinu za pranje veša.

Govoreći za “Taste of Home”, objasnio je: „Problem je u tome što prostirke za kupatilo upijaju toliko vode da na kraju teže mnogo više nego što je mašina za pranje veša dizajnirana da podnese. „Moderne mašine za pranje imaju mnogo bržu brzinu centrifuge od mašina za pranje veša iz prošlosti — do 1.200 obrtaja u minuti tokom centrifugiranja velikom brzinom! „Ove brzine stvaraju velike količine sile sa teškim predmetima, a povećana težina razdire mašinu za pranje veša.“

Skot kaže da će se gumeni materijal na dnu prostirke za kupanje često raspasti tokom pranja – što onda može da dovede do začepljenja motora, što naknadno dovodi do blokiranja odvodne pumpe. Čak i ako vaša prostirka nema tu gumenu podlogu, stručnjak kaže da vlakna prostirke za kupanje takođe mogu da izazovu blokadu – čije je popravljanje skupo.

Da bi proverili da li je deo za centrifugiranje još uvek u radnom stanju, Skot kaže da bi trebalo da pravi vrlo malo buke kada je pomerate rukom. Ako se čuje glasan zveket, to znači da imate istrošeni zadnji ležaj – koji će na kraju prestati da se okreće. Šta bi trebalo da radite sa prostirkama za kupatilo? Pa, Skot kaže da je bolje da ih perete u perionici, jer su mašine dizajnirane da drže teže predmete – kao što su ćebad, kreveti za kućne ljubimce, vreće za spavanje i prostirke. (espreso.co.rs)