Tamara razbija stereotipe: Bavi se “muškim poslom”, a umesto ZARADE, više preferira HUMANOST

Zanimljivosti

Tamara razbija stereotipe: Bavi se “muškim poslom”, a umesto ZARADE, više preferira HUMANOST 

I sama zna šta je nevolja

Tamara Kasper vlasnica je automehaničarske radnje u severoistočnom okrugu Haris i njen fokus je uglavnom na pomoć siromašnim porodicama.

Tamara na ovaj način razbija sve stereotipe ovog posla, pošto mnogi i dan-danas vide ovo zanimanje kao isključivo muški poziv.

Sve je počelo, kako kaže ova simpatična devojka, od nesreće sa uraganom od pre nekoliko godina koja je zadesila ovaj okrug.

– Ova oblast je bila teško pogođena tokom uragana Harvi i zaista sam želeo da pomognem. Tokom uragana sam počela da koristim GoFundMe stranice da pomognem ljudima u popravci automobila – kazala je Tamara, čija je radnja takođe bila nekoliko desetina centimetara pod vodom.

Ona i dalje korsiti aplikacije i stranice na internetu kako bi pomogla porodicama kojima je potrebna pomoć u popravci automobila, a nada se da će u bliskoj budućnosti postati neprofitna.

Takođe održava vikend radionice pod nazivom “Pearls and Pistons”, kurs održavanja “uradi sam” za žene.

– I ja sam jednom bila mušterija. Znam kakav je osećaj. To je razlog zašto imamo ove časove. Kada razgovaraš sa mehaničarom i ne znaš šta se dešava, osećaš se malo zastrašeno. I ja sam bila u toj poziciji. Želim da se osećaju sigurni u ono što znaju – zaključila je Tamara, prenosi ABC7. (objektiv.rs)