RAZVELA SE I ODREKLA STARATELJSTVA NAD DECOM: Svi je osuđuju, ona tvrdi da za tu odluku ima jak razlog!

Ispovijesti

RAZVELA SE I ODREKLA STARATELJSTVA NAD DECOM: Svi je osuđuju, ona tvrdi da za tu odluku ima jak razlog!

Da li biste vi postupili isto?

Jedna majka podelila je svoje iskustvo na Redditu .Objasnila je da sa bivšim partnerom ima troje dece. Njih dvoje su prethodno imali jednako starateljstvo nad decom, međutim, njen bivši je insistirao da želi puno starateljstvo. Žena je isprva odbila ovu opciju. Međutim, kako ni deca nisu htela da ostanu sa majkom, morala je da se odrekne strateljstva. Kako navodi, deca su verovatno bil izmanipulisana od strane njenog bivšeg muža. Takđe, dodaje i da joj je postalo previše da ona budu sa njom cele nedelje.

– Zato sam mu dala 100 odsto starateljstva i pristala sam da plaćam alimentaciju – rekla je ona na početku.

– Bilo je leto pa su se deca i on dobro zabavljali i provodili, a budući da njegova nova devojka nije mogla da ima decu, to je bila savršena situacija za njih. Iselila sam se iz naše kuće, našla stan za i počela da živim punim plućima, bolje nego ikad – napisala je ona.

Međutim, njen bivši i deca zažalili su zbog svoje odluke i tražili da se starateljstvo opet podeli. Kako kaže, bivši muž i njegova devojka imaju problema otkako je deci počela škola. Da bi imali dobre ocene s decom se mora raditi. Međutim, oni su pogubili sve konce, a ona odbija da se “vraća na staro” tvrdeći da je njen bivši napravio izbor, tražio i dobio puno starateljstvo i da se sada toga treba držati.

Nemoćan, “cinkario” ju je njenoj porodici, oni su je non-stop zvali i nagovarali pa je počela da preispituje svoju odluku. Isto su radili i neki korisnici Reddita. Jedni su tvrdili da žena jeste u pravu, a drugi da majka ne sme zanemariti svoju decu.

Bilo je mnogo različitih reakcija ljudi. Neki korisnici su tvrdili da, budući da žena nije imala dobro iskustvo kada je delila starateljstvo, sada nije pogrešila što je to odbila.

– Ova majka dala je sve od sebe kako bi zadržala svoju decu. Otac je dobio šta je hteo. Siguran sam da je bila povređena i da se borila… Znam da su to njena deca, ali ona je još uvek ljudsko biće s osećanjima i potrebama – napisao je jedan korisnik.

– Sada kada je tvoj bivši okusio stvarnost i nije baš tako zabavno kao što su deca mislila, sada želi tek pola starateljstva? Ne. To ne funkcioniše tako. Ne dobija besplatnu propusnicu nakon što ti je pretio samo zato što ne zna biti dobar roditelj svojoj deci – napisao je drugi korisnik.

A, šta vi mislite? Da li biste postupili isto da ste na njenom mestu? (stil.kurir.rs)