Slovenka završila na sudu zbog POKRIVAČA njenog poslodavca: Pojavili se DETALJI neverovatnog slučaja

Svijet

Slovenka završila na sudu zbog POKRIVAČA njenog poslodavca: Pojavili se DETALJI neverovatnog slučaja

Radila je za advokata i napravila grešku koju nije hteo da joj oprosti

Žena rodom iz Slovenije radila je kao čistačica kod advokata u Nemačkoj gde je zbog greške pri čišćenju završila na sudu.

Ona je, naime, slučajno oprala na visokoj temperaturi veliki sivi pokrivač od kašmira sa motivom konja francuskog luksuznog brenda Hermes. Pokrivač se skupio, a vlasnik je tada tražio naknadu štete u iznosu od 2.524 eura, piše Fenix magazin.

Slučaj je završio na Okružnom sudu u Ebersbergu gde se raspravljalo o nepostojanju uputstva za pranje na pokrivaču kao i o tome je li pokrivač bio prebačen preko stolca ili je, kako je navela optužena, bio na kauču na kojem su ležali vlasnikovi psi.

Vlasnik je sam sebe zastupao i predložio nagodbu od 2000 evra. Žena, koja je na suđenju sedela bez pravnog zastupnika, a odgovorila je kako to ne može da plati.

Naime, njen suprug radi skraćeno radno vreme, a ona trenutno ne radi jer je povredila nogu. Advokat je u sudnici pokazao novi pokrivač koji je ponovo kupio za 3.100 evra. On mu je, kako je rekao, važan jer voli konje. Na kraju je pristao na nagodbu od 1.500 evra, pod uslovom da mu iznos bude plaćen do kraja septembra. (objektiv.rs)