Napisala je knjigu “Kako ubiti muža”: Sedam godina kasnije sudbina se opako POIGRALA sa njenim životom

Svijet

Napisala je knjigu “Kako ubiti muža”: Sedam godina kasnije sudbina se opako POIGRALA sa njenim životom

Zvuči kao dobro režiran film, ali najgore je što to ipak nije

Autorka eseja “Kako ubiti muža” optužena je – za ubistvo muža.

Nensi Krempton-Brofi, autorika je ljubavnih romana koje je sama izdala, objavila je spomenuti esej koji detaljno opisuje različite motive i načine ubistva supružnika.

Sedam godina kasnije 71-godišnjakinja je uhapšena je pod sumnjom da je ubila svog supruga Danijela Brofija s kojim je bila u braku 25 godina.

Taj kuhar je pronađen mrtav u kuhinji kulinarskog instituta u Portlandu, s ranom od vatrenog oružja na leđima i još jednom na prsima. Njegova supruga je dan kasnije na Fejsbuku podelila vest o njegovoj smrti.

– Imam tužnu vest. Moj muž i najbolji prijatelj, kuvar Dan Brofi ubijen je juče ujutro. Za one od vas koji su mi bliski i smatraju da je ovo zaslužilo telefonski poziv, u pravu ste, ali trenutno se borim da sve shvatim – napisala je Nensi.

Nakon toga je uhapšena u septembru i izjasnila se da nije kriva. Slučaj je postao poznat zbog njenog eseja u čijem uvodu stoji: “Kao romantični pisac napetih priča, provodim puno vremena razmišljajući o ubistvu i, posledično, o policijskom postupku. Uostalom, ako me ubistvo treba osloboditi, zasigurno ne želim biti u zatvoru. I dopustite mi da kažem jasno za zapisnik, ne volim kombinezone i narandžasta nije moja boja.”

Tužioci navode da je Nensi ubila svog muža u pokušaju da dobije više od 1,5 miliona dolara životnog osiguranja, a u njenom eseju naveden je finansijski motiv kao broj jedan za ubistvo muža.

– Razvod je skup, zar stvarno želiš da podeliš svoje vlasništvo? Ili ako ste se udali zbog novca, zar nemate pravo na sve – napisala je Nancy u eseju.

– Nedostatak je to što policija nije glupa. Ona prvo gleda u vas. Dakle, morate biti organizovani, nemilosrdni i vrlo pametni. Muževi su i pre nestajali s kruzera. Zašto ne bi i vaš – nastavila je.

Spisateljica je rekla policiji da je bila kod kuće kad joj je suprug ubijen, ali snimke kamera u blizini mesta zločina pokazuju da je vozila svoj kombi u dva smera u vreme njegove smrti.

– Iako je taj prvi hitac verovatno paralizovao Dan Brofija i učinio ga nepomičnim, Nensi Brofi je zatim prišla bespomoćnoj žrtvi i ponovno je upucala iz blizine, gađajući u srce kako bi bila sigurna da će Danijel Brofi umreti – napisao je tužilac u sudskom izveštaju iz 2020. godine.

Nakon godina čekanja suđenje je gotovo spremno za početak i moglo bi da traje do sedam nedelja, navodi Oregon Live. (objektiv.rs)