BIVŠI ZAVISNICI SE NISU MOGLI OBUZDATI, BILI SU PRED SAMRTI: A onda se desio potpuni preokret

Svijet

BIVŠI ZAVISNICI SE NISU MOGLI OBUZDATI, BILI SU PRED SAMRTI: A onda se desio potpuni preokret

Živeli su na ulici, krali po prodavnicama, upadali u probleme sa policijom. Sve su to radili zbog h*roina, a onda su jednog dana shvatili da tako više ne mogu.

Holi Ficvater (33) više je od deset godina provela na ulici. Na početku 20-ih ušla je u loše društvo i počela da eksperimentiše sa dr*gama. Nije joj dugo trebalo da se navuče na h*roin. Stalno je jurila novi fiks.

Istim životom živeo je i njen današnji dečko Džejk (30). Par se upoznao na ulicama škotskog grada Perta i ljubav je brzo planula. Imali su isti zajednički interes: da nabave što više dr*ge.

– U tih deset godina izgubila sam starateljstvo nad detetom, zbog krađa sam neko vreme provela u zatvoru, a iako sam stvarno pokušavala nekoliko puta, nikako se nisam uspela da napustim h*roin. Čim bi počeli prvi simptomi “skidanja” bi uhvatila me panika i samo bih nastavila da konzumiram – rekla je Holi.

Sve se promenilo na Božić ujedno i rođendan ove dame, piše ‘Mirror”.

– Živeli smo u nekakvoj rupetini bez ičega, daleko od svojih porodica, posvećeni samo her*inu. Tog dana smo shvatili da ovako više ne možemo dalje. Znali smo da nešto treba da uradimo ili ćemo umreti -Rekla je Holi i nastavila:

– Nazvala sam nadležnu službu i objasnila sam im situaciju. Nakon nekoliko dana ponudili su nam da se javimo u jednu ustanovu na 28 dana. Pristali smo. Skupili smo nešto odeće što smo imali u plastične vreće i otišli smo tamo. Nismo mogli da ostanemo u tom gradu. Svi naši prijatelji su zavisnici, pre ili posle bi naišli na nekoga i prepustili se.

Po dolasku u centar za rehabilitaciju dobili su tablete metadona da lakše prebrode krizu Zatvorili su se u stančić koji su dobili i nakon nekoliko nedelja bolje su se osećali.

– Bilo je teško. Hteli smo par puta da odustanemo, ali jednom drugom smo bili velika podrška u ovom postupku. Imali smo crne misli, sramili smo se svojih dela, ali shvatili smo da ih možemo ispraviti samo ako se promenimo. Sad smo čisti više od deset meseci i volimo se više nego pre. Napokon smo otkrili prave karaktere, ono što je bilo ispod narkomanske fasade – ispričala je Holi za kraj.

Svoju priču dele na društvenim mrežama, a njihovi snimci su prikupili milione pregleda. Na slikama koje objavljuju vidi se velika transformacija kroz koju su prošli zadnjih godina. (espreso.co.rs)

@addictionwarrior

Living #addiction #fypシ #hollyjake #foryoupage #addictionrecovery #livingmybestlife #foryou

♬ Don’t Give Up On Me – Andy Grammer & R3HAB